Çorumlulardan büyük tepki

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Çorumlularla bir araya geldiği yemek fiyaskoyla sonuçlandı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Çorumlularla bir araya geldiği yemek fiyaskoyla sonuçlandı. Çorumlular Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin yemekte olmadığını gören çok sayıda Çorumlu vatandaş yemekli toplantıyı terk etti. Odabaşı ise olayı  anlamadığını dile getirirken “Bizim dernekle bir sorunumuz yok” dedi.

Başkan Odabaşı’nın her kesimle bir araya geldiği yemekli toplantılar devam ederken, Odabaşı dün akşam bazı Çorumlularla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Odabaşı’nın içeri girmesiyle birlikte, Çorumluları temsilen konuşan Mustafa Tülek ise toplantıda Çorumlular Dernek yönetiminin bulunmadığını ifade ederek, Odabaşı’na tepki gösterdi.

YÖNETİMİN OLMADIĞI YERDE BİZDE OLMAYIZ

“Çorumlular Birliği’nin olmadığı yerde bizde olmayız” diyen Tülek,  Odabaşı’na serzenişte bulunarak “Belediye meclis üyesine Çorumlu bir adayınız var mı?” diye sordu. Odabaşı ise bı soruya kızarak “Şimdi sen beni sorguya mı tutuyorsun.” dedi.

BENDE ÇAYINIZI İÇİMİYORUM

Odabaşı ve Tülek arasındaki tartışma devam ederken, Odabaşı “Bu burada konuşulacak konu değil” deyince Mustafa Tülek isimli şahıs Odabaşı’na yönelerek “Ben o zaman çorbanızı da içmiyorum, çayınızı da içmiyorum.” dedi. Ve toplantıyı terk etti. Çorumlular Derneği’nin toplantıda bulunmayışına tepki gösteren çok sayıda Çorumlu da, toplantıyı terk ederken “Osman Ulunç ve yönetiminin olmadığı yerde bizde olmayız” dediler.

DERNEK YÖNETİMİNE KARŞI DEĞİLİZ

Odabaşı bu sözler üzerine, toplantıyı terk eden Çorumlulara yönelerek “Alakası yok. Biz dernek yönetimine karşı değiliz. Dernek yönetimiyle problemimiz yok, dernek başkanı ile problemimiz yok. Hiç biri ile problemimiz yok. Ben kimlerin geldiğini de bilmiyorum.” dedi.

Başka bir Çorumlu vatandaşta, Odabaşı’na yanaşarak “Başkanım şahsınızı seviyorum ama, Muzaffer Hoca’nın yaptığı yanlış bir organizasyon nedeniyle bunu yapmak zorundayız.Yönetimin olmadığı yerde menfi bir davranış var.” dedi.

BİZİM DERNEKLE SORUNUMUZ YOK

Başkan Odabaşı tepkiye anlam veremediğini ifade ederken “Bir grup Çorumlu hemşerimiz, bizimle sohbet etmek istiyor dediler bizde geldik. Çorumlular Derneği ve Çorumlular bizim sevdiğimiz insanlar. Sadece bize dediler ki, birkaç Çorumlu hemşerimiz sohbet etmek istiyor, sorunlarını anlatmak istiyoruz dediler. Bende gelsinler dinleyelim dedim. Bizim derneğe karşı bir tavrımız yok, derneğe rağmen yaptığımız bir şey de yok. Vatandaş bizimle birlikte olmak istiyor. Kim olursa olsun.  Bu Çorumlu olur, Çankırılı olur… Ama belli ki arkadaşımızın biri provokeye etmeye gelmiş buraya.” dedi. 

SALON BOŞALDI,… GERİYE SADECE 14 KİŞİ KALDI

Bir çok Çorumlunun toplantıyı terke etmesiyle birlikte salon bomboş kalırken, Başkan Odabaşı geriye kalan 14 kişiyle birlikte yemek yedi ve sonrasında istek talep, talep ve önerilerini dinledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER