Büyükşehir'den tarıma tam destek

Büyükşehir'den tarıma tam destek

Büyükşehir'den tarıma tam destek
 Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’nde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tarım Uygulama ve Araştırmaları Merkezi’nde patates, nohut ve sebze çeşitleri ekimi başladı. Toplamda 2450 dekar alanda tarım yapılacağı açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atak;

“Önümüzdeki yıl Ankara’nın tüm ilçelerinde bulunan büyükşehir arazilerinde çiftçilerimiz ile birlikte ekim yapılacak. Tüm ürünlerde yapacağımız desteklemelerle çiftçimizle kol kola olacağız. Sözleşmeli Üretim adı altında çiftçi sayısı ve ürün çeşidi arttırılarak çalışmalarımız devam edecek. Bu yıl 20.000 dekar olan sözleşmeli tarım alanı 2021 yılında 100.000 dekar olacak. Bu alanlarda alım garantili patates, fasulye, mercimek, nohut ve sebze üretimi yapılacak. Desteklemelerde ise; sebze fidesi çeşitlerinin yanı sıra Macar fiği, Korunga ve Mısır sılacı tohumları olacak” dedi.

FİDE VE TOHUM DAĞITIMI BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı 5.616.000 adet yerli fidenin müracaat eden üreticilere teslimatına başlandı. Gölbaşı’nda da üretici çiftçiler için dağıtılan yerli fidanlar verilmeye başlandı.  Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tarım Uygulama ve Araştırmaları Merkezi’nde patates, nohut ve sebze çeşitleri ekimiyle toplamda 2450 dekara ekim yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER