Belgeleri getirsinler istifa edeceğim

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, “130 adet parselin belgesini getirsinler istifa edeceğim” dedi.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, “130 adet parselin belgesini getirsinler istifa edeceğim” dedi.

Gölbaşı’nda son günlerde yaşanan gelişmeler, ortaya atılan iddialar Gölbaşı kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan da yaşanan olayların ardından Tulumtaş’ta vatandaşlarla bir araya gelerek Odabaşı’nı köylülerine şikayet etti.

Karaaslan, Tulumtaş’taki Akifer Sahası (Yer altı sularını kuyulara ileten arazi- su kanalı) içinde olmayan yerlerle ilgili Odabaşı yönetiminin şahsına ve akrabalarına kazanç sağlamak üzere bir girişimde bulunduğunu iddialarını bir kerede Tulumtaşlılara anlattı.

Karaaslan, parsellerle ilgili yaptığı açıklamalar sırasında MHP Gölbaşı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık’ın amcaoğlu olduğu öğrenilen Mustafa Yanık ile sözlü atışma içerisine girdi. Mustafa Yanık, Karraaslan’ın amacının Tulumtaşlıları galiyane getirmek olduğunu öne sürerek, Karaslan’a sert çıktı. Yanık, Osman Karaaslan’ın iddia ettiği gibi sadece 21 parselle ilgili çalışma olmadığını çalışma yapılan parsel sayısının 130 olduğunu söyleyince Karraaslan vitesten attı. Osman Karaaslan, ses tonunu yükselterek, Kanir Yanık’ın amcasının oğluna, “130 adet parselin belgesini getirsinler, ben istifa edeceğim” dedi.

Karaaslan kendisine itiraz eden Mustafa Yanık’a dönerek, “Kusura bakmazsanız size bir soru soracağım. Sizin de  İsmail bilici’nin imzası olduğu belgede arsanız var mıydı?” sorusunu yöneltti. Karaaslan’ın bu sorusuna Yanık ise “Evet” şeklinde cevap verdi.

Mustafa Yanık’a diğer köylüller de itiraz ederek, “Sen adamını bulmuşsun, peki biz ne yapacağız” diyerek sitem ettiler. Zaman zaman köylüler arasında da sert tartışmalar yaşanırken, Osman Karaaaslan bütün köylülerin Gölbaşı Belediyesine dilekçe vererek yüksek kattan faydalanma çağrısında bulundu. Bütün köylülere bu Ak Parti ilçe teşkilatı olarak bu konuda yardımcı olacağını ifade etti.

Öte yandan köylüler, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık’ın ‘biz herkese duyurduk’ sözüne de tepki gösterdiler. Köylüler bu konudan haberdar olmadıklarını belirterek, “Bizim bu zamana kadar bunlardan haberimiz yoktu. Çarşamba günü cami hoparlöründen duyuruldu” dediler.

Tulumtaş Muhtarı Recai Özkan da yapılan açıklamalardan sonra parseller ile ilgili konunun Çarşamba günü cami hoparlöründen duyurulduğunu doğruladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER