Başkan Şimşek'ten müjdeli haber

Örencik İmar Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Gölbaşı için bir müjdeli haber de, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi. Gölbaşı 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planındaki mahkemenin verdiği iptal kararı kaldırıldı.

Başkan Şimşek'ten müjdeli haber
 Örencik İmar Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Gölbaşı için bir müjdeli haber de,  Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi. Gölbaşı 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planındaki mahkemenin verdiği iptal kararı kaldırıldı.

 Daha önce 1/50000 lik plana konulan iptal kararının kaldırılması için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü arasında mekik dokuyan ve sorunun çözümü için yoğun bir çaba gösteren Gölbaşı Belediye Başkanı Başkan Şimşek’in çabaları sonuç verdi. 1/50000 plandaki iptal kararı 5. Bölge İdari Mahkemesi’nce kaldırıldı.

 PLANDAKİ İPTAL KARARI KALDIRILDI 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Göreve geldiğimiz günden bugüne Gölbaşı’nın önünü tıkayan işleri ajandamızın en üst kısmına yazdık. Bunların en başında da iptal edilen imar planları vardı. Örencik İmar Planı ve 1/50000 lik plandaki sorunların aşılması ve yeniden onaylanmasıyla ilgili gerekli tüm kurumlarla defalarca görüştük. Örencik İmar Planı’nın onaylanmasının ardından , Gölbaşı 1/50000 ölçekli plandaki daha önce verilen iptal kararı da mahkemece kaldırıldı. ” dedi.

 BAŞKAN ŞİMŞEK’TEN BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR 

1/50000’lik planın yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte Gölbaşı’nın bir çok sektörde önünü açacağını ve alt ölçekli planların yapılmasına da imkan tanıyacağını söyleyen Başkan Şimşek “ Gölbaşı’ndaki bir çok yatırım bu planı bekliyordu. Onaylanmayı bekleyen alt ölçekli planlar artık bakanlığa sunulabilir hale geldi. Planın onaylanmasında büyük emeği olan Gölbaşımıza çok değer veren ve ilçemizin sorunlarına hassasiyet gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn.Murat Kurum’a çok teşekkür ederim. Gölbaşımıza hayırlı olsun.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER