Başkan Şimşek alınan tedbirleri anlattı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek BENGÜ TÜRK TV’DE canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Şimşek alınan tedbirleri anlattı!

 BENGÜ TÜRK TV’DE Cem Açıkgöz’ ün sunduğu Gündem Raporu programına konuk olan Başkan Şimşek, burada yaptıkları çalışmaları anlattı. 

KRİZ MASASI OLUŞTURDUK 
 “2020 biraz farklı geldi. Doğal afetlerin çok olduğu bir yıl oldu.  Bunlar yaşanırken birim müdürlerimizle bir toplantı yapmıştık. Kriz masası oluşturduk. Meydana gelen her doğal afette anında müdahale edelim diye.  Bunu da kurduk. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Koronavirüs ile ilgilide daha o dönemde tam gündemde değil iken bile biz belediye olarak tedbir almaya başladık” 
KARANTİNA BÖLGESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR 
“Sayın Vali’nin aramasından sonra yaptığımız hamleler kayda değer hamlelerdi.  Ben ekibime birim müdürlerine çok teşekkür ediyorum.  O gece can separene çalıştık. Gece yurtlarda kalan öğrencilerimizin tahliye edilmesi gerekiyordu.  Bütün öğrencilerimizi araçlarımızla taşıyarak gidecekleri yere ulaştırdık.  Sabaha karşı umreden dönem ilk kafile geldi. Yurtlar boşaltılmıştı ama öğrenciler gece yarısı gittiği için biraz dağınıklık vardı.  Gölbaşı belediyesi ekipleri bütün yurttaki bütün odaları temizleyerek ve dezenfekte ederek hazırladık.  Umreden gelen vatandaşlarımız yurtlara yerleştirilmeden önce bütün eşyalarını dezenfekte ettik.  Biz gölbaşı belediyesi olarak süreçte üzerimize düşen tüm görevi yerine getirdik.  Öğrencilerimiz ve umreden gelip misafirimiz olan tüm vatandaşlarımızın tüm istek ve taleplerini yerine getirdik” 
GÖLBAŞI’NDA ALINAN ÖNLEMLER 
“Gölbaşı’nda aldığımız ilk tedbir belediye personelinde yer alan kronik hastalığı olan, engelli olan ve raporu olan tüm çalışanlarımızı izne ayırdık.  İkinci olarak 3 tane Pazar yerimiz var. Pazarda bulunan esnafın arasında ki mesafeyi 5 metreye çıkarttık. Biz bunu daha İç İşleri Bakanlığı genelge yayınlamadan önce tedbirleri aldık. Gölbaşının belirli bölgelerine çadırlar kurduk. Bu çadırlarda vatandaşlarımızın ateşlerini ölçtük. İlçenin tamamını dezenfekte ettik.  Son olarak Nanoteknolojik olarak çalışan dezenfekte kabini aldık. Onu da belediyemizin önüne kurduk. Buraya gelen vatandaşlarımız bu kabinde dezenfekte oluyorlar.  Gölbaşı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın dışarı çıkmamaları ve toplu halde gezmemeleri için gerekli tüm uyarıları yaptık. Öğrencilerimizin derslerden uzak kalmamaları için e dershane projesini bu süreçte faaliyete geçirdik.  Gölbaşı’nda bulunan tüm Kamu Kurumlarını, Okulları, Camileri ve tüm caddeleri dezenfekte ediyoruz.  65 yaş üstü vatandaşlarımızın istek ve talepleri Gölbaşı Belediyesi ekipleri karşılıyor.” 
BİZ BİZE YETERİZ GÖLBAŞI
“Gölbaşı belediyesi olarak istikrarlı yönetim sayesinde kimseye muhtaç olmadan tüm tedbirleri biz belediye olarak karşılıyoruz. Büyükşehir belediyesinden hiçbir istek ve talebimiz olmamıştır. Biz gölbaşı olarak bize yeteriz dedik bu doğrultuda adımlar attık” 
Sosyal Market ve Hilal Kart uygulaması faaliyette 
“Gölbaşı Belediyesi olarak açtığımız Sosyal Markette bütün ürünler mevcuttur. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verdiğimiz Hilal kart ile burada tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kartımızı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız sadece bizim açtığımız sosyal markette değil Gölbaşı ve Ankara'daki marketlerden de alışveriş yapabiliyor. Gölbaşı'nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 493 kişi civarında. Biz burada eş, ahbap, dost ilişkisinden ziyade gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları belirledik”
 
ESNAFA YÖNELİK TEDBİRLER 
“Özellikle kuaförler, kıraathaneler ve lokantalarla ilgili sıkıntılar oldu. Bizzat ben kendim kuaförleri arayarak her zaman yanlarında olduğumuzu söyledim.  Biz bütün esnafımıza sahip çıkacağız.  Onlar bizim baş tacımız her zaman yanlarında olacağız”
GÖLBAŞI BELEDİYESİ’NDEN “BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE” KAMPANYASINA DESTEK
   
Türkiye’ye yakışan bir kampanya oldu.  Ama ben secim döneminde söylediğim bir söz vardı. Ben bir yıldır aldığım maaşın tamamının dar gelirli ailelerin okuyan çocuklarına burs olarak bağışlıyorum.  Bursları ben kendi ellerimle ödüyorum. Aldığım maaşı 36 tane öğrencimize veriyorum.  Ama kampanya içinde devletimizi ve vatanımız için özerimize düşen neyse onu yapmaya hazırım . bu hafta içerisinde belediye başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimizle birlikte kampanyaya katılım sağlayacağız” 
SOKAK HAYVANLARINI BAKIM VE İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ
sokak hayvanlarımızı da unutmamamız gerekiyor. Onların besin ihtiyacını karşılıyoruz, Süreçte aç kalma riskiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını için Gölbaşı Belediyesi ekipleri sokaklara mama bırakıyor. Sokakta yarlı hayvanlarımızın bakımlarını gerçekleştiriyoruz. 
SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTMADIK
Hepsine yaptıkları tüm fedakârlıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizde her zaman yanlarındayız. 
Başkan Şimşek, son olarak bir yıl süreçte yaptıkları çalışmaları ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER