Bakan Kirişci, ‘Genç Çiftçi Buluşması’ etkinliğine katıldı

Gölbaşı’nda, Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen ‘Genç Çiftçi Buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Bakan Kirişci, ‘Genç Çiftçi Buluşması’ etkinliğine katıldı

Gölbaşı’nda, Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen ‘Genç Çiftçi Buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı Örencik Mahallesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Milletvekili Zeynep Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Demirhan, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda genç katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, programda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde dünya genelinde tedarik ve üretim zincirinin bozulduğunu ifade ederek, ama Türkiye’de çiftçini üretmeye devam ettiğini söyledi.

Bakan Vahit Kirişci, “Pandemi öncesinde küresel iklim değişikliği sıkılıkla konuşulurdu. Pandemi döneminde kimse dışarı çıkamadı. Çiftçi önce benim canım dedi. Bu ülkenin çiftçisi değil, dışardakiler. Fabrikalarda çalışanlar fabrikaya gitmedi. Gerek tedarik zinciri gerekse üretim zinciri bir anda alt üst oldu. Ama bizim ülkemizin çiftçisi Sayın Cumhurbaşkanının verdiği izin ile tarlada kendisi, milleti ve dışarıya ihraç ettiğimiz ürünler için üretmeye devam etti. Çok şükür ne pandemi döneminde nede şu anda bir kişi çıkıp ta bu ülkede şu üründe yok diyemiyor. Tam pandemi dönemi bitti derken, birde Rusya- Ukrayna savaşı çıktı.  Bir Gıda Milletçiliği kavramı ortaya çıktı. Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya gibi üreten ülkeler ürünleri stokta tutmaya başladı. İhracat yasağı getirdi. Ama bizim üreticimiz üretmeye devam etti. Hamdolsun ne üretim nede tedarik zincirinde bir problem olmadı” dedi.

“Tarım Orman ve Gençlik Konseyi Kurduk”

Tarım sektöründe gençlerin düşüncelerinden ve heyecanlarından yararlanmak için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gençlik konseyi oluşturduklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci; 

“Bakanlığımızın bünyesinde Tarım Orman ve Gençlik Konseyi oluşturduk. Hayırlı uğurlu olsun. Dünyada da bir, iki ülkede ya var ya yoktur. Bu gençlik konseyimiz 30 kişiden oluşacak. Tüm Türkiye’yi temsilen bu kardeşlerimizle sürekli Tarım ve Orman adına yeni ne yapılabiliriz tartışacağız. Başvurular bitti. Ocak ayında ilk toplantıyı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

"Tarım cebimde" uygulaması 1 Ocak itibari kullanımda olacak

Tarım ve Orman Bakanlığında dijitalleşmenin geliştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Kirişci, “Bu çerçevede 1 Ekim itibari ile e-devlet üzerinde Çiftçi Kayıt Sisteminin yapılmasının önünü açtık. Şu anda da bu uygulama kullanımdadır. Çiftçilerimiz artık çok kolay bir şekilde bu belgeyi alabiliyorlar. 1 Ocak itibari ile de “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını kullanıma sürüyoruz. Logu olaraktan Türkiye Yüzyılı logusunuz kullandık. Bu uygulama ile birçok işlem yapılabilecektir” şeklinde konuştu.

 ‘Genç Çiftçi Buluşması’ programı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER