Atatürk İlkokulu'nda müzik atölyesi açıldı

Gölbaşı Atatürk İlkokulu'na ilçe sakinlerinden vefat eden Mehmet Altın adına ailesi tarafından bir müzik atölyesi açıldı.

Atatürk İlkokulu'nda müzik atölyesi açıldı

Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Elif Altın, eşi Erdoğan Altın ve ailesi , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yonca Çavuşoğlu, Prof. Dr. Bayram Akdoğan ve eşi , EĞİTİM-BİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel HAŞLAK , okul müdürleri ve konuklar katıldı.


 Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Öznur Özkantar hayırsever Altın ailesine teşekkür ederken şunları söyledi:
"Öğretmenliğin en kutsal yanı geleceğimiz olan çocuklarımızı  gençlerimizi yetiştirmektir. Merhume Yurdagül ATEŞ öğretmenimizin de Atatürk İlkokulunda yıllar öncesinde  bu sıralarda yetiştirdiği ve   bugün burada toplanmamıza vesile olan kardeşimiz Esin ALTIN Hanımefendiye  de sizlerin ve ailesinin nezdinde tekrar hoş geldiniz demek isterim. Pek kıymetli kardeşimiz hem onu yetiştiren merhume öğretmenimizi anmamızı sağlayarak,  hem de dedesi merhum Mehmet ALTIN adını yaşatacak olan müzik atölyemizin tefrişlerine vesile olarak ailesine ve ülkesine ne kadar hayırlı bir evlat olduğunu bir daha göstermiştir. Biz öğretmenler için en değerli hediye yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin ülkemiz adına güzel ve hayırlı işlere imza attığını görmemizdir. Öncelikle kardeşimiz Esin Altın hanımefendiye ve onu yetiştiren değerli ALTIN ailesine sizlerin huzurunda müzik atölyemizin okulumuza kazandırılmasındaki emekleri için çok teşekkür ediyorum. “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. “ diyerek  Atatürk ilkokulunda da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çok değerli bu sözlerine ve beklentilerine  uygun gençler yetiştirdiğimizi ve inşallah yetiştirebileceğimizi görmenin  gururunu yaşamaktayız, ayrıca bugün günün anlam ve önemine uygun olarak açılış için davet ettiğimiz birazdan kulaklarımızda hoş seda  bırakacak olan güzel icrasıyla karşımızda olacak çok kıymetli  Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram AKDOĞAN hocamıza ve hocamız ile tanışmamızı sağlayan Dr. Özkan APAYDIN hocamıza ve  Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mustafa AKDOĞAN hocamıza da bizleri  bu güzel ve anlamlı günde gelerek onure ettikleri için sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.
 Mevlana Celaleddin Ruminin “Can nağmeleriyle neşelendirin beni, tellerin seslerini duyurun bana." "Güzel seslerle söyleyin, dinleyeyim “ sözleri ile konuşmamı bitirirken atölyemizin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum."


Açılışa yetişemeyen Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Halk Eğitim Müdürü , İlçe Gençlik ve Spor Müdürü, İlçe Kütüphane Müdürü ve İlçe Müftüsü de atölyeyi gezdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER