Ardahanlılar federasyonlaştılar

Ardahan İl Federasyonu Kuruluşu ve Ardahan’ın Kurtuluşu’nun 95. Yılı sebebiyle Ardahanlılar Gölbaşı’nda düzenlenen gecede bir araya geldiler.

Ardahanlılar federasyonlaştılar
 

Ardahan İl Federasyonu Kuruluşu ve Ardahan’ın Kurtuluşu’nun 95. Yılı sebebiyle Ardahanlılar Gölbaşı’nda düzenlenen gecede bir araya geldiler.

Düzenlenen geceye CHP Genel Başkan Yardımcı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Ramazan Korkmaz, eski bakanlardan Abdulkerim Doğru, Dernek Başkanı Yücel Aktaş, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Ergüder Şimdi’nin konuşması ile devam etti. Şimdi, Ardahan şehitlerini ve Hocalı Katliamında hayatlarını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Ardahanımızın 40 yıl esaret altında kalmasına rağmen, dilini, dinini, kültürünü ve milliyetini korumak için canını ortaya koyarak, vatanı, milleti ve ülkesini savunmuş ve 23 Şubat 1921’de düşmandan kurtularak bağımsızlığını kazanmıştır. Bu mücadeleyi veren ve kazanılmasında emekleri olan şehitlerimizi de minnetle anıyor ve Ardahan’nın 95. Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Oluşturulan derneklerin birlik ve beraberliği bozmak amacı olmadığı ifade eden Federasyon Başkanı Ergüder Şimdi; “Biz Ardahan derneklerinin oluşturmuş olduğumuz Ardahan dernekler federasyonunun amacı ve niyeti asla ve asla Kars, Ardahan ve Iğdır birlikteliğini bozmak ve ayrıştırmak değil, tam tersine daha güçlü bir birliktelik oluşturmaktadır.  Bu günün oluşturulması için öncelikle Kars, Ardahan ve Iğdır derneklerinin tamamının her il adına kurulacak dernekler federasyonları çatısı altında toplanması ve sonrasında da kurulan federasyonların bir araya gelerek Kars, Ardahan ve Iğdır Konfederasyonu kurulmasıdır” diyerek derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Ardahanlılar gecesi yapılan ikramlar ve Ardahan yöresine ait çalınan türkülerin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER