29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Gölbaşı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Gölbaşı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

KaymakamTülay Baydar Bilgihan, programda yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitler ile gazileri rahmetle andı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Bilgihan “Tarih boyunca devletler ve medeniyetler kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş bu büyük millet, devletinin bağımsızlığını, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü her aşamada perçinlemiştir. İradesine ve bağımsızlığına kast edenlere karşı her dönemde olduğu gibi milli mücadele döneminde de genci ile yaşlısıyla yek vücut olup canını siper etmiştir. Cumhuriyet uygarlık demektir. Getirdiği kazanımlarla Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda ekonomik, sosyal ve çağdaşlaşma yolunda ki en büyük adımında adı olan Cumhuriyet ile Türk Milleti, bağımsız ve milli bir devlet bilincine kavuşmuş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur” dedi.

Etkinlik, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, şiirlerin okuması oratoryo, halk oyunları ve seğmen gösterileri ile devam etti.

Tören Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümü nedeniyle Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara ödül ve madalyalarının protokol üyeleri tarafından verilmesiyle devam etti.

Tören, KaymakamTülay Baydar Bilgihan, Trampolin Cimnastik 2021 Cimnastik Lig Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden Gölbaşı Gülçin İnce Cimnastik Akademisi sporcularına hediye vermesiyle son buldu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnan Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Doğan, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Murat Ilıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Namal, Gölbaşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Soydemir, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER