2020'de yeşil alan rekoru

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılını da yoğun bir mesai ile çalıştı.

2020'de yeşil alan rekoru

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılını da yoğun bir mesai ile çalıştı. Gölbaşı’nda yıl boyunca bir çok çalışma yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni ağaçlandırma alanları oluşturarak ilçeye 44 bin m²’lik yeni yeşil alan kazandırdı.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARI ARTIRILDI

Toplam alanı 792 bin 379 m²’yi bulan alanla  Gölbaşı’nda kişi başına düşen yeşil alan miktarı da 27.89 m²’ye çıkarıldı. Yine 2020 yılı içerisinde 23 bin 220 m2’lik park alanı revize edildi.,  Gölbaşı Belediyesi parkları tam bir yaşam alanına çevirdi. İçerisinde şehir mobilyaları, çocuk oyun alanları, koşu yolları ve spor aletleri bulunan Gölbaşı’ndaki parklar 7’den 70’e herkese hitap ediyor.

YÜZ BİNLERCE MEVSİMSEL ÇİÇEK DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehir estetiğine büyük önem veren Gölbaşı Belediyesi mevsimsel çiçek dikimlerini de ihmal etmedi. Gölbaşı Belediyesi park ve bahçelerde, yol kenarlarında, kavşaklarda binlerce çiçek dikimi gerçekleştirdi. Gölbaşı’nda 205 bin adet mevsimlik çiçek ve lale soğanı ekimi yapılırken bunların dışında ,  46 bin 217 adet estetik çalı, süs bitkisi ve ağaç dikimi de gerçekleştirildi.

 Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında 178 bin 100 adet mevsimlik ve çok yıllık bitki üretimi yapılırken, Tohumunu kendi ektiği ata tohumlarından toplanan, Türkiye geneline talep eden 1.500 vatandaşa 45.000 adet organik ata tohumu paketlenerek, gönderildi.

 44 BİN m² YEŞİL ALAN DAHA KAZANDIRILDI 

Gelecek nesillere daha yeşil bir Gölbaşı bırakmak için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bir çok alanda ağaçlandırma yaparak   ilçeye 44 bin m² daha yeşil alan kazandırdı.

ATÖLYEDE ÜRETİM TÜM HIZIYLA DEVAM ETTİ

Park Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde 2020 yılı içerisinde üretim tüm hızıyla devam etti. Çok çeşitli şehir mobilyaları üretimi gerçekleştiren atölyede, otobüs durakları, banklar, çöp kovaları gibi birçok kalemde üretimler gerçekleştirildi.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER