2019 Gölbaşı için tertemiz bir yıl oldu

2019 Gölbaşı için tertemiz bir yıl oldu

2019 Gölbaşı için tertemiz bir yıl oldu
 Tertemiz bir Gölbaşı için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2019 yılında da önemli çalışmalara imza attı.

“DAHA TEMİZ BİR GÖLBAŞI”

Evsel  katı atıktan ambalaja, bitkisel yağlardan atık pillere, elektronik atıklardan temizliğe kadar bir çok alanda verimli çalışmalar yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü, gelecek nesillere daha güzel ve daha temiz bir Gölbaşı bırakmak için 2019 yılında bir çok çalışma yürüttü.

SIFIR ATIK İÇİN SEFERBERLİK

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü 2019 yılın da 39 bin 100 ton evsel atık toplarken, geri dönüşüm konusunda titiz davrandı. Sıfır atık projesi kapsamında özel ve devlet okullarına, kamu kurum ve kuruluşlarına 700 adet iç mekan geri dönüşüm atık kutusu ve 30 adet geri dönüşüm atık konteyneri dağıtılırken, Okullarda yürütülen bilgilendirme çalışmaları ve seminerler çalışmalarında ayrıca 2.000 adet el broşürü, 500 adet afiş, 250 adet boyama kitabı, 250 adet boy cetveli, 8.000 adet Sıfır Atık Sloganlı Bez torba, dağıtımı gerçekleştirildi.

ÇEVREYE OLAN ZARAR ENGELLENDİ

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri 2019 yılında 3 bin 825 ton ambalaj atığı toplandığını ve toplanan atıkların yeniden ekonomiye kazandırıldığını açıklarken, çalışmaların devam edeceği bilgisini verdi. 7 bin 592 kilogram bitkisel yağ atığının toplandığını bildiren yetkililer,1460 kg atık pil ve 3 bin 180 kilogram elektrikli ve elektronik atığın da toplanarak çevreye verecekleri zararın engellendiğini bildirdi. Yapılan açıklamada toplamda ayrıştırılan ve ekonomiye kazandırılan atık miktarının 3 bin 837 ton olduğu aktarıldı.

EĞİTİCİ VE BİLGİLENDİRİCİ FAALİYETLER

Okullarda temizlik kampanyalarının yanı sıra ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında kompost makinası tanıtım açılış töreni ve çevre şenliğinde  “ çevre haftası kutlaması”yapılarak  Etkinlik kapsamında öğrencilere ambalaj atıklarının kaynağında ayrı ayrı toplanması konusunda bilgiler verilirken; Tetrapak kağıt atölyesi ile geri dönüşümden tekrar kağıt üretim aşamaları gösterilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER