2 yıl geçti hala tapuya personel verecekler

Gölbaşı Tapu ve Sicil Müdürlüğü’ndeki eksik personel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

2 yıl geçti hala tapuya personel verecekler
 Gölbaşı Tapu ve Sicil Müdürlüğü’ndeki eksik personel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Türkiye’nin en çok tapu yapılan müdürlüklerinden birisi olan Gölbaşı Tapu Sicil Müdürlüğü’nde işlem hacminin yükselmesine rağmen, personel azlığı hem vatandaşları isyan ettirdi.

İŞLEM SAYISI ARTTI, PERSONEL AZALDI

Daha önceleri yaklaşık yılık 15 bin işlem yapan Tapu Sicil Müdürlüğü, işlem sayısının 25 binli rakamlara ulaşmasına rağmen eskisinden bile daha az personelle hizmet vermeye çalışıyor. Edinilen bilgilere göre daha önceki yıllarda tam kadro çalışan Tapu Müdürlüğü, yılık işlem hacminin yüzde 15- yüzde 20 artmasına rağmen eksik personelle iyi hizmet vermek için çaba sarf ediyor.

YETKİLİLER İLGİLENMELİ

İşlem hacminin artması personel eksikliği ise vatandaşların tapu işlemlerinin gecikmesine neden olurken emlakçılar da bu duruma tepkili .Emlakçılar, personel azlığı nedeniyle tapu işlemlerinin geciktiğini ifade ederken “Bazen işlemlerimiz günler, haftalar alabiliyor. Yetkililer Gölbaşı Tapu Müdürlüğü;’nün personel sorununa bir çare bulsun. Daha önce Gölbaşı’nın 38 mahallesi vardı tam kadro çalışıyordu. Şimdi ilçenin 54 mahallesi var ve eskisinden daha az personel bulunuyor.” Dediler.

GÖLBAŞI’NDA DEVLETİN KASASINA 95 MİLYON GİTTİ

Gölbaşı Tapu Müdürlüğü’nden yapılan işlemler nedeniyle devletin kasasına 2016 yılında yaklaşık 95 milyonluk gibi bir gelir giderken, Tapu Müdürlüğü’ne buna rağmen personel verilmemesi ise tepki çekiyor.

KAYMAKAM ESMER DE SORUNUN FARKINDA

Personel sayısının azlığı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanırken, personel sıkıntısı geçici görevlendirmelerle aşılmaya çalışılıyor. Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer tapudaki sıkıntının giderilmesi için büyük çaba harcarken bu konuda maalesef yalnız kalıyor.

KARAASLAN DA İTİRAF ETMİŞTİ

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan geçtiğimiz günlerde medyayla olan toplantısında tapudaki sıkıntıyı bildiklerini ve bu konuda çeşitli temaslarda bulunduklarını söylerken, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden personel takviyesi için söz aldıklarını ancak bu sözlerin gerçekleşmediğini söylemişti.

EVET ÇIKARSA BÜROKRASİ HIZLI İŞLEYECEK

Karaaslan bürokratik yapının etkin olduğunu ve anayasa referandumunun evet oyunun çıkması ise birlikte devletteki en büyük engel olan bürokratik yapının hizmetlere engel olamayacağını da sözlerine eklemişti.

MESAİYE KALIYORLAR

Öte yandan Gölbaşı Tapu Müdürlüğü personelleri, vatandaşların işini aksatmamak için  mesaiye kalıyorlar.


Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER