"2. GELENEKSEL KURBAN GÜZELLİK YARIŞMASI" düzenlendi

Kurban Kesim ve Satış Tesisi'ndeki yarışmaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, Ankara Berberler Odası Başkanı Sezai Kara, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan jüri olarak katıldı.

"2. GELENEKSEL KURBAN GÜZELLİK YARIŞMASI" düzenlendi

2. Geleneksel kurban güzellik yarışmasında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; kurbanlıklar arasında güzellik yarışması yaparak çiftçiyi teşvik etmek, onlara moral motivasyon vermek istediklerini dile getirdi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu tesisimizi Türkiye'mize, Ankara'mıza ve Gölbaşı'mıza hizmet etmek amacıyla yaptık. Eylülde kesimhaneyi de başlatıyoruz. Et entegre tesisimizin projesi bitti. Allah nasip ederse Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle bir sonraki bayrama kadar hayata geçirmiş olacağız. İçinde soğuk hava depoları, satış reyonları, her şey olacak."

Yarışmada Cevdet Akça'nın "Asil" isimli kurbanlığı birinci, İrfet Bozkent'in "Kral" adlı kurbanlığı ikinci, Kadir Talha Aslan'ın "Malazgirt" isimli kurbanlığı üçüncü oldu.

Programda, dereceye giren hayvanların sahipleri altınla ödüllendirildi, Anadolu Esintileri Folklor Ekibi de gösteri 25 yöreye ait oyun havaları sergiledi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2022, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER