Bu Arabayı Görenler Şaşırıyor

Ankara Üniversitesi öğrencileri, ürettikleri alternatif yakıtlı araçlarla Ankara trafiğinde boy gösterdi. Araçları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu Arabayı Görenler Şaşırıyor
 Avrupa’nın en verimli hidrojenli aracını üretmek için yola çıkan Ankara Üniversitesi öğrencileri, çalışmalarını gün yüzüne çıkardı. Öğrenciler, kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdikleri güneş enerjili araçları Günebakan 3 ve hidrojen yakıtlı araçları Hidroket 4’ü Başkentlilere tanıttı.

GÖRENLER ŞAŞIRDI

Ankara Üniversitesi öğrenci takımları, araçları tanıtma yolunu direkt trafiğe çıkararak kullandı. Araçları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, takım yetkilileri yeni nesil enerji kaynaklarını kullanan otomobil teknolojileri ile yazılım ve mekanik alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KİLOMETRELERCE GEZDİ

Ankara Üniversitesi Rektörlük Kampüsü’nden hareket eden araçlar, ATO Congresium'a şehir trafiğinde sürülerek götürüldü. Böylece AŞTİ ve Koç Kuleleri önünde hem araçların kullanılabilirliği hem de okul ve takım tanıtımları gerçekleştirildi. Takım tanıtımın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Erkan İbiş de öğrencileri kutlayıp, trafikte hız keserek, çalışmalarında ise hız kesmeden devam etmelerini istedi.

HİDROMOBİL

Ankara Üniversiteli gençlerin yaptığı çalışmalardan bazı bilgi notları şöyle:

“2006'da kurulan 'Hidromobil Takımı' 4 tane araç geliştirdi. Türkiye'de 2 tane 'En iyi tasarım' ödülü aldılar. Hollanda Rottardem kentinde Shell Eko Maraton Yarışması'na katıldılar. Araçların en önemli özelliği çevreci olması. Yakıt olarak hidrojen kullanıyorlar. Böylece doğaya atık olarak sadece su ya da su buharı çıkıyor.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER