
Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay bu sabah evinde hayatını kaybetti. Akciğer kanseri olan Meral Okay, bir süredir kemoterapi tedavisi görüyordu.
Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanı sıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti.
Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi. 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.
İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. 2011 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yaptı.
Söz: Meral Okay Müzik: Ara Dinkjian
Söz: Meral Okay, Sezen Aksu Müzik: Yorghos Stavrianos
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Sezen Aksu
Söz: Meral Okay, Sezen Aksu Müzik: Sezen Aksu, Aşkın Arsunan
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Goran Bregovic
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Goran Bregovic
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Goran Bregovic
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Goran Bregovic
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Fahir Atakoğlu
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: A. İsahakian
Söz: Sezen Aksu, Meral Okay Müzik: Uzay Heparı, Sezen Aksu