Büyükşehir'den hijyen denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle bayramlarda büyük bir talep gören baklava, şöbiyet gibi tatlıların üretildiği imalathanelerde “hijyen” denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir'den hijyen denetimi

   Zabıta Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde Maltepe’de bir baklava imalathanesini denetledi. Denetimlerde imalathanenin “hijyen” koşullarını yerine getirdiği belirlendi.

      Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Merkez Amiri Ömer Yay, bayram öncesinde tatlı tüketimlerinin arttığına dikkat çekerek, Ankara’daki imalathanelerde bayram öncesinde “hijyen” denetimlerinin sık aralıklarla sürdürdüklerini söyledi.  

      Başkentteki baklava imalathanelerine yapılan denetimlerde üretim koşullarının genel anlamda “hijyenik” olduğunun görüldüğünü, ancak 2 ayrı iş yerinde tespit edilen olumsuzlukla ilgili gerekli yasal işlemin uygulandığını kaydeden Yay, Zabıta Koordinasyon Kurulu’nca koordineli bir şekilde tüm ilçelerde zabıta birimlerinin aynı denetimleri yaptığını kaydetti.

 

-ESNAFTAN DENETİME DESTEK

     Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin denetim yaptığı Maltepe semtindeki imalathanenin bağlı olduğu restoranın sahibi Adil Güloğlu,1955 yılından bu tarafa baba mesleği olarak baklava, tatlı üretimi yaptığını söyledi.  

      Baklavacılığı merhum babasından öğrendiğini, babasının kendisine; “Yiyemeyeceğin ürünü başkasına satamazsın” dediğini ve bu anlayışla  yıllardır bu işi yaptığını ifade eden Adil Güloğlu, “Esnaf devamlı denetlensin ki kaliteli üretim yapan ile kalitesiz üretim yapan ayırt edilsin” diyerek Zabıtanın denetimlerine destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER