Başkentli çocukların tiyatro sevgisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarının perdelerini açtığı 1994 yılından bugüne, birbirinden farklı çocuk oyunlarını 1 milyon 200 bin çocuk izledi.

Başkentli çocukların tiyatro sevgisi

 Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, sanat sevgisinin çocuk yaşlarda edinilmesi gereken bir alışkanlık olması gerektiğini belirterek, Başkent Tiyatrolarında, kurulduğu ilk günden itibaren her sezon mutlaka iki farklı çocuk oyununa yer vererek, çocukların tiyatroyla  buluşturulduğunu söyledi.

           Günümüz modern tiyatrosundan her yıl iki farklı oyunun, geleneksel tiyatrodan da Karagöz-Hacivat ve Kukla Tiyatrosu oyunlarının sahnelendiğini kaydeden İkiler, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1994 yılında başladığımız sanat yolculuğumuzun bir yanında her zaman çocuklarımız oldu. Bir yandan çocuklarımıza tiyatroyu sevdirecek birbirinden eğlenceli ve eğitici oyunları sahnelerken diğer yandan da geleneksel tiyatromuzun en güzel örneklerini günümüze taşıyarak, çocuklarımızın geçmişle gelecek arasında bağ kurmalarını sağladık” dedi.

 Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarında, geride kalan 22 yıllık süre zarfında bugüne kadar 60 farklı çocuk oyunu ile  kukla tiyatrosundan oyunların sergilendiğini ifade eden İkiler, şunları söyledi:

“Minik izleyiciler için hazırlayıp sunduğumuz oyunlarımız, tiyatro salonlarında hem de açık alanlarda oynanıyor. Örneğin  tiyatro salonlarında sergilenen çocuk oyunlarımız, her yıl yaklaşık 35 bin çocuk tarafından izleniyor. Özellikle kreş, ilk ve orta okullardan gelen talepler doğrultusunda kapalı gişe oynadığımız çocuk oyunlarımızla, salonlarda 800 bin minik seyirciye ulaştık.

Ayrıca yaz aylarında açık hava tiyatroları ve mahalle gösterileriyle Başkentli miniklerin ayağına tiyatroyu götürdük. Bu gösterileri de yaklaşık 400 bin minik seyircimiz izlemiş oldu.”  

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 03:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER