Başkan Gökçek Şehit ailesini ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde, Milli İrade ve Demokrasiye sahip çıkmak uğruna 3 canını şehit veren Kızılcahamam Mahkeme Ağacin Köyü'ndeki Gülşen Ailesi’ni ziyaret etti.

Başkan Gökçek Şehit ailesini ziyaret etti

 Demokrasi şehitlerinin ailelerine ziyaretlerini sürdüren Başkan Gökçek, 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi,  Demokrasi ve Milli iradeye sahip çıkmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne giden ve burada hainlerin helikopterlerden ağır silahlarla yaptıkları atışlar sonucunda  şehit olan Mehmet Gülşen, kardeşi Büyükşehir Belediyesi Şirketi Anfa Güvenlik Amiri Hakan Gülşen ve amcaoğulları Lütfi Gülşen'in  Kızılcahamam Mahkeme Ağacin Köyü'ndeki evlerine giderek ailesinin acılarını paylaştı.

            Başkan Gökçek’in 3 şehit onurunu yaşayan Gülşen Ailesinin

Evine yaptığı ziyarette, aile bireylerinin yanı sıra Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Mahkeme Ağacin Köyü Muhtarı Ramiz Temur’da bulundular.

Aile üyelerine başsağlığı dileyen Başkan Gökçek, Türk silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen Paralel Çete mensuplarınca Milli İrade ve Demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini, 3 şehit veren Gülşen Ailesi gibi canını feda etme pahasına tankların, helikopterlerin, savaş uçaklarının saldırısına karşı silahsız, göğsünü siper eden vatandaşların engellediğini hatırlattı.  

Tüm şehitlerimiz gibi Gülşen ailesinin verdiği 3 şehidin de bu dünyada hakkının ödenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, “Hain darbe girişimini önleyen kahraman şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

            Aile tarafından Başkan Gökçek’e Büyükşehir Belediyesi’nde Anfa Güvenlik Amiri olarak görev yapan ve Demokrasi Şehidi olan Hakan Gülşen’in, geçmişte  Başkan Gökçekle çektirdiği fotoğrafı gösterildi. 

Hüzün ve şehitlik onurun hakim olduğu ortamdan duygulanan Başkan Gökçek, devletin şehit yakınlarına sahip çıkacağını bir defa daha tekrarlayarak, TOKİ tarafından aileye 3 konut verileceğini söyledi.

Bir süre ailedeki şehit eşleri ve yetim kalan çocuklarla ilgilenen ve durumları hakkında bilgi alan Başkan Gökçek, iş konusunda ailenin kamuda 6 kişilik kontenjanı olduğunu, arzu etmeleri halinde de Büyükşehir Belediyesi’nde de görev alabileceklerini ifade etti.

            Daha sonra Köyün yaşadığı gurur havasını değerlendiren Mahkeme Ağacin Köyü Muhtarı Ramiz Temur, Başkan Gökçek’ten köyde eskiyen ve yetersiz kalan Köy Konağı’nın yıkılarak yeniden inşa edilmesini talep etti. Başkan Gökçek'te 3 demokrasi şehidinin köyüne böyle bir hizmeti seve seve yapacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 02:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER