Ankara İtfaiyesinden uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, eğitim yılının tamamlanmak üzere olduğu bugünlerde, tatile çıkma hazırlığı yapan Ankaralıları uyardı. Sipahi, Başkentlilerden, tatile gitmeden yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almalarını isteyerek, “Tatil dönüşü konutlarınızı bıraktığınız gibi bulmak istiyorsanız, tatile çıkmadan önce basit ama gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin” dedi.

Ankara İtfaiyesinden uyarı

 Meydana gelen yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çeken Celil Sipahi, yangınların,  çoğunlukla alınması kolay, fakat ihmal edilen önlemler sonucu çıktığını vurgulayarak, “Basit önlemler, çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur” diye konuştu.

Sipahi, yaz aylarında özellikle konutlarda yaşanan yangınlarda, tatile çıkan vatandaşların ihmalinin büyük olduğunu kaydederek, tatile çıkanların, evlerinde kullandıkları tüm elektrikli aletleri prizden çıkartmaları, elektrik akımını şalterden kesmeleri gerektiğini belirtti.  

Tatile çıkarken doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da ana vanalarından kapatmalarının, can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirten Sipahi, gaz kaçağıyla birikecek gazın meydana getireceği patlamanın, tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini söyledi.

Celil Sipahi, tatile çıkarken diğer önemli bir konunun da su musluklarının kontrolü olduğunu kaydederek, yangından kaçarken su baskınıyla karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

-“ MUTLAKA YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ BULUNDURUN”                   

Yangına ilk müdahalenin önemine değinen Celil Sipahi,  konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini hatırlattı.                   

Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların, araçlarında kesinlikle 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı olması gerektiğini vurgulayan Sipahi,  standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti.     

 Basit önlemlerin, çoğu zaman yangına neden olabilecek unsurları ortadan kaldırılacağını tekrarlayan Sipahi, Ankaralıların ramazan ayını kutlayarak, mutlu ve huzurlu bir yaz geçirmeleri temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER