Göl-Der'den açık çağrı: Taşın altına elinizi sokun

GÖL-DER yönetim kurulu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gölbaşı’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci basına açıklamalarda bulundu.

Göl-Der'den açık çağrı: Taşın altına elinizi sokun
 GÖL-DER yönetim kurulu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gölbaşı’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci basına açıklamalarda bulundu.

Asli görevimiz Gölbaşı’nın sorun ve sıkıntılarını gündeme taşımak, onların çözümü ve sonuca ulaşması için çaba sarf etmektir.” Diyen GÖL-DER Başkanı Demirci konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Gölbaşı’nın menfaatlerine olan her türlü proje ve yatırımı desteklemek GÖL-DER’in görevidir. Her ne kadar zaman zaman haksız eleştirilere maruz kalsak da doğru bildiğimizden geri durmayacağımızı buradan belirtmek isteriz”.

Gölbaşılının vebali yetkililerin boynunda olacaktır

Yaklaşık 30 yıllık oyalama ve seçim malzemesi olan Konya Yolu projesi bundan 1,5 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hayata geçirildi. Bu süre zarfında inşaatta ciddi bir ilerleme kaydedilmemiştir. Oysaki işin bitim süresi 400 gündür. Uzun süredir devam eden inşaat nedeni ile yola cepheli bütün esnaflar mağdur edilmiştir. Ciddi derecede sıkıntılar oluşmuştur. Ayrıca bu kadar büyük bir projede yayaların karşıdan karşıya geçişini ilkel bir üst geçitle sağlama yolu seçilmiştir. Bu geçidi kullanmak zorunda kalan yayalar ve engelli vatandaşlar canından bezmiştir. Bu işin bu kadar uzaması 136 bin nüfuslu Gölbaşılı’nın vebali,  bu projeyi istenen sürede sonuçlandırmayan kurumların yöneticileri, bürokratları ve müteahhit firmanın yetkililerin boynunda olacaktır.

Vatandaşın parasını harcamak kimsenin hakkı değildir

Mogan Gölü dip çamuru temizliğinin aksaklığına değinen Demirci;

“Diğer bir proje olan Mogan Gölü dip çamuru temizliği, çevre düzenlemesi projesi Konya Yolu projesi inşaatından farksızdır. Ödenek bittiği için makineler şantiye sahasına toplanarak ödenek ayrılmadığı sürece de Gölbaşı’ndan nakledilmesi söylenmektedir. Oysa ki bu makinelerin nakli, kurulumu için ayrılan bütçe yaklaşık 20 milyondur.  Ayrılan kaynak 90 milyondu. 70 milyonluk ne iş yapıldı düşünmek lazım. Vatandaşın parasını bu kadar kolayca harcamak kimsenin hakkı değildir”.

Devlet Hastanesi kaplumbağa hızı ile devam ediyor

Devlet hastanesi inşaatı resmen kaplumbağa hızı ile devam ediyor. Dışını süslediler içinde bir şey yok. Gidip görelim diyoruz içeri de almıyorlar. Ben istiyorum ki bir araya gelip, sesimizi duyuralım. Belediyenin bunu tek başına çözüme ulaştırması zor. Bunun içinde yazılı ya da görsel bir şekilde Cumhurbaşkanına taşımak gerekmektedir. STK’ların da destek vermesi gerekiyor.

Sesimizi duyurmamız gerekli

GÖL-DER Başkanı Demirci Gölbaşı’nın menfaatlerine olan bu sorunların çözümü için bir araya gelinmesi gerektiğini belirterek; “Bir süre sonra geniş katılımlı bir toplantı yapmayı düşünüyorum. STK temsilcileri, dernekler, muhtarlar olmak üzere. Birlik olarak bu sorunların bir an önce çözüme kavuşacağına inanıyorum.

Taşın altına elinizi koyun

“Gölbaşı’nda iktidar partisinin ilçe başkanı başta olmak üzere muhalefetinde elini taşın altına Gölbaşı’nın geleceği için koyması gerekiyor” diyen Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aylardır bu konu üzerine konuşan kimse yok. Bırakın konuşmayı yüzlerini gördüğümüz yok. Partiler eğer bir araya gelirse işin rengi tamamen değişir. Gölbaşı’nın menfaati ve çıkarları doğrultusunda bir araya gelelim. Geçmiş belediye başkanları olmak üzere herkesi bir platforma toplayıp neler yapabiliriz bunu konuşmamız gerekiyor. Bunun da öncülüğü biz yine yaparız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER