“Esere Saygıl Korsana Karşıyız“ ödül töreni

“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” adlı slogan ve logo yarışması ödülleri Gölbaşı’nda verildi.

“Esere Saygıl Korsana Karşıyız“ ödül töreni
Ankara’daki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” adlı slogan ve logo yarışması ödülleri Gölbaşı’nda verildi. Gölbaşı Belediyesi birincilere laptop, ikinci ve üçüncülere de notebook hediye etti.
Ankara’daki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” adlı slogan ve logo yarışması ödül töreni Gölbaşı’nda gerçekleştirildi. 400 eserin katıldığı yarışmada slogan ve logo yarışmasında ilk 3’e girenler açıklandı. Kazanan öğrencilere Gölbaşı Belediyesi tarafından sağlanan laptop ve notebook ödülleri törenle verildi.
İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölbaşı Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği ödül törenine Kaymakam Raşit Zengin ile Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve diğer yetkililer katıldı.
Öğrencilerin ve ünlü şair Cemal Safi’nin şiirleriyle renklenen Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törenin açılış konuşmasını yapan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, “Telif hakkı ve korsanla mücadele bir vatandaşlık görevidir. Telif hakkı dediğimiz şey de aslında bir kul hakkıdır” dedi.
BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER...
Logo yarışmasında “Dünyanın Kanayan Yarası Korsan” çalışmasıyla birinci olan Çankaya Ayşeabla Lisesi öğrencisi Ali Cem Şengün’e ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin verdi. “Ekmek Paradan Üstündür” sloganıyla birinci olan Etimesgut Bilgi Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Batın Yakışıklı’ya ödülünü de Belediye Başkanı Yakup Odabaşı verdi. Başkan Odabaşı, slogan ve logo yarışmasının önemli bir proje olduğunu ifade ederek başarılı öğrencileri kutladı. Odabaşı, korsan yayıncılığın gayri ahlaki olduğunu ifade ederek kınadı.
Logo yarışmasında ikinci Gölbaşı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Harun Hakbil, üçüncü ise Beypazarı Lisesi’nden Hümeyra Taşkıran oldu. Slogan yarışmasının ikincisi Çankaya Özel Atlantik İlköğretim Okulu’ndan Selin Çelik, üçüncüsü ise Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencisi Sinem Kahya oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER