Tarihi Lise Kent Meydanına kurban mı gidiyor?

GÖLBAŞI

Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin tahliye edilip, eğitim gören öğrencilerin başka okullara nakledilmesiyle birlikte Gölbaşı’nda yeni bir tartışma başladı.

 Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin tahliye edilip, eğitim gören öğrencilerin başka okullara nakledilmesiyle birlikte Gölbaşı’nda yeni bir tartışma başladı.

Kimi çevreler tarihi lisenin Kent Meydanı Projesine kurban edildiğini ve sözde depreme dayanıksız raporu verildiğini öne sürüp tepki gösterirken, kimi çevreler ise lisenin gerçekten depreme dayanıksız olduğunu öne sürdü.

Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin gerçek durumuyla ilgili ne belediyeden, ne kaymakamlıktan ne başka bir kurumdan resmi açıklama gelmezken, vatandaşlar neden bir resmi açıklama gelmedi sorusunu sormaya başladı.

Lisenin yıkılacak olmasına tepkiler artarak devam ederken, Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde yıllarca müdürlük yapmış Hilmi Ulubey’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ulubey, lisenin depreme dayanıksız olmadığını öne sürerken şu açıklamaları yaptı;

TARİHİ GÖLBAŞI TARİHİ ILE ÖZDEŞLEŞMİŞ, BAŞARILARLA DOLU BİR GEÇMİŞİ OLAN, HER AİLEDEN EN AZ BİR KİŞİNİN OKUYUP MEZUN OLDUĞU, YETMEDİ ,ÇOCUKLARIMIZIN HATTA TORUNLARIMIZIN OKUDUĞU ŞANLI BİR GEÇMİŞE SAHİP BİR EĞİTİM KURUMUDUR.
MEZUNLARI İÇERİSİNDE BELEDİYE BAŞKANLARI, ÇOK İYİ ÜNİVETSİTELERDEN MEZUN OLMUŞ İYİ KADEMELERDE ĞÖREV YAPANLAR VARDIR.
ÇALIŞANLARI, ÖĞRETMENLERİ, İDARECİLERİ VE MEZUNLARININ GÖNLÜNDE AYRI BİR YERİ VARDIR.
ŞİMDİ BU KÖKLÜ KURUM ÖNCELERİ KENT MEYDANI YAPILACAK, DAHA SONRA İSE DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GERKÇESİ İLE YIKILACAKMIŞ.
BU HER ŞEYDEN ÖNCE RAHMETLİ Ş.TOMBULOĞLUNUN MANEVİ ŞAHSIYETİNE SAYGISIZLIKTIR.
BİR DEFA GÜZEL İLÇEMİZİN KENT MEYDANINA İHTİYACI YOKTUR. TANITIMI YAPILACAKSA İLÇEMİZE HAS DEĞERLERİ VARDIR. BUNLARIN BAŞINDA GÖLLERİMİZ, SEVGİ ÇİÇEĞİMİZ VE ANDEZIT TAŞIMIZ VARDIR. TURİZME AÇILMASI BEKLENEN TULUMTAŞ MAĞARASI , KÖYLERİMİZDE TADİLAT EDİLMESI GEREKEN KONAKLARIMIZ VARDIR.(ÖRNEK HALLAÇLI'DAKİ KONAK)
İKİNCİSI LİSENİN YIKILIP BELEDİYE İLE LİSE ARASINDAKİ YOL GENİŞLETILMEK İSTENIÝORSA (Ķİ SEBEPLERDEN BİŔİ DE BUDUR)
OZAMAN LİSE İLE LİSEYE AİT OLAN BAHCEYE YAPILAN DİĞER OKUL BİNALARI YIKILIP YERİNE TOMBULOĞLU LİSEMİZ TARİHİ MİSYONUNA UYGUN OLARAK YENİDEN YAPILSIN.
TARİHE VE EĞİTİME SAYGI BUNU GEREKTİRİR.
SAYGILARIMLA. (NOT:BİNANIN DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU DOĞRU DEĞİLDİR. BUNUN CANLI ŞAHİDİ BENDEN SONRA MÜDÜRLÜK GOREVINE GELEN ARKADAŞIMIZDIR. BU KONUDA İNCELEME YAPTIRMIŞTIR.)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.