Adınızı asfalta kazıyana kadar!

GÖLBAŞI

Gölbaşılı esnaftan engelli duyarlılığı

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Gölbaşı’nda esnaflık yapan Mehmet Albakır, çoğunlukla engellilerin kullandığı dükkanının önündeki bulunan kaldırımdaki rampaya ‘Park etmek yasaktır’ yazısını yazdı.

Duyarsız vatandaşların kendilerine hak görerek işgal ettikleri ve araçlarını park ettikleri rampaların önüne park yapılmaması için kendi yöntemlerini kullanan esnaf Mehmet Albakır, çareyi yazı yazmakta buldu. Bir çok defa şahit olduğu ve engellilerin geçmesini kısıtlayan park sorununa çare bulamayan Albakır, son olarak yazı yazarak olumsuz durumun önüne geçmek istedi.

'Park Etmek Yasaktır' yazısına rağmen aracını rampa önüne park eden araç sürücülerini de uyaran Albakır, çoğu zaman polisi arayarak şikayette ediyor.

Albakır, engellilerin kullandığı alanların işgal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu bir toplumsal duyarlılıktır. Engelli olmadığımız için engellilerin çektikleri sıkıntıları bilemeyiz. Ama en azından görebiliyoruz. Bu yüzden de bu tür hassas konularda daha dikkatli olmamız gerekir” dedi.

Öte yandan Gölbaşı Belediyesi’nin asfaltlara adını kazıyarak çok konuşulan bir uygulamaya imza atması, ‘Keşke rampalara da uyarıcı yazılar yazsaydı, daha hayırlı olurdu’ yorumunu da beraberinde getirdi. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.