Zabıta'dan servislere denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İncek Bulvarı’nda yaptıkları denetimde, belgeleri eksik olan, araçlarına modifiye eklemeler yaptıran ve üstüne yazı yazdıran servis araçlarına, ceza işlemi uyguladı.

Zabıta'dan servislere denetim

 Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleriyle birlikte, ortaöğrenim, lise ve üniversite  kurumları başta olmak üzere, servis araçlarını, evrak ve diğer kurallar yönünden sıkı denetimden geçirdi. Korsan taşımacılığa karşı da araçlar durdurularak, hangi amaçla yolcu bulundurdukları kontrol edildi.

            Ekipler, servis araçlarına modifiye eklemeler yaptıran ve çeşitli yerlerinde de “Babam sağolsun” gibi yazılar bulunan servis araçlarına cezai işlem uygulamak üzere işlem yaptı. Bu doğrultuda 4 servis aracının evrakına el konulurken, araç sahipleri, cezai işlem yapılmak üzere karakola çağrıldı.          

            Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, servis araçlarının, haftanın belli günlerinde rutin olarak denetlendiğini, habersiz denetimlerin de süreceğini kaydetti.

 

-2017 DENETİMLERİ...

Ekipler, Ankara’daki okul servis araçlarına 2017 yılı içinde, 1496 adet C plakalı servis aracını denetledi, 315 araca 25 bin 515 lira peşin para cezası uyguladı, 27 araç da idari yaptırım tutanağıyla Belediye Encümeni’ne sevk edildi. Ekipler, 118 okula da giderek, servis araçlarını denetledi; ayrıca sürücüleri kurallara uyma, öğrencileri de emniyet kemeri takma yönünde uyardı. Mavi Masa’ya ulaşan şikayetleri de değerlendiren ekipler, 678 şikayet üzerinde inceleme gerçekleştirdi.

 

-NELER KONTROL EDİLİYOR?

            Ekipler, denetimlerinde, okul servis araçlarının çalışma belgeleri, şoförlerin ruhsat ve ehliyetleri, araçların yolcu kapasitesi, aracın temizliği,  “okul taşıtı” ibaresi ve “dur” lambası, araç içinde fiyat tarifesinin görünür bir yerde asılı olması, rehber personelin olup olmaması, aracın yaş durumu, cam ve pencerelerinin sabit olup olmaması, emniyet kemerleri, araç koltuklarının yırtık olup olmadığı, araçta göze hoş gelmeyen adap ve ahlaka aykırı durumların olup olmaması, araç plakasının sahte veya çift plaka olup olmaması, yangın söndürücü bulunup bulunmaması gibi kuralları kontrol ediyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER