Yürüyen merdivenler ve engelli asansörlerine sıkı denetim

Başkent’te merkez ve ilçelerde köprü ve üst geçitler ile metro alt geçitlerinde kullanılan yürüyen merdivenler ve asansörler Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kontrolü altında.

Yürüyen merdivenler ve engelli asansörlerine sıkı denetim

 Şehirde yaşayan hasta, yaşlı ve engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yürüyen merdivenler ile engelli asansörlerin 7 gün 24 saat bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.

      

MOBİL EKİPLER TAKİPTE

        Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin denetimindeki 173 adet engelli asansörü ve 44 yürüyen merdiven 8 ayrı mobil ekip tarafından günlük olarak kontrol ediliyor. Gün boyu yapılan denetimlerde ortaya çıkan arızalara anında müdahale eden ekipler, bakım onarım dışında temizlik çalışmalarını da yürütüyor.  

 

TALEPLER MAVİ MASA’YA

        Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, 153 Mavi Masa aracılığıyla sorunları çözüyor. Geçtiğimiz yıl 153 Alo Mavi Masa Hattı’na yapılan bin 920 başvuruyu değerlendiren ekipler, yürüyen merdiven ve engelli asansörleriyle ilgili sorunları yerinde çözerek, gerekli kontrolleri de sağladılar.

 

KÖTÜ NİYETLİ KULLANIMA DİKKAT 

       Günlük takiple asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımını gerçekleştiren ekipler, özellikle ihtiyaç sahiplerinin bunları kullanmasına öncelik verilmesini, kötü niyetli ve amacı dışında kullanım konusunda uyardıkları vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve yetkililere bildirmelerini istiyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER