Yol kenarındaki kavun - karpuzculara denetim

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yol kenarlarında kaldırımları işgal edip trafiği tehlikeye sokarak karpuz ve kavun satışı yapan kamyonlara yönelik denetim yaptı. Güvenlik güçleriyle birlikte yapılan denetimlerde kamyonlar otoparka çekilirken, karpuz ve kavunlara da el konuldu.

Yol kenarındaki kavun - karpuzculara denetim

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri,  yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yol kenarlarında karpuz ve kavun satışı yapan kamyonlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Motosikletli Polis Amirliği ekipleriyle ortaklaşa yapılan denetimler; Mamak ve Altındağ ilçelerindeki ana arterlerde, yol kenarında gerçekleştirildi. Kaldırımı işgal ederek, trafiği tehlikeye sokacak şekilde karpuz kavun satışı yapan 3 kamyon otoparka çekildi.

Uygulama hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Seyyar konumunda gıda satışı yaparak hem görüntü kirliliği oluşturan, hem kaldırım ve yol kenarlarına park ederek halkın geliş gidişini engelleyen ve trafiği tehlikeye sokan ve sağlıksız bir şekilde satış yapan karpuz kavun kamyonlarını otoparka çekerek, mallarına el koyuyoruz” dedi.

Yaz mevsimi ile birlikte yol kenarlarında karpuz - kavun satışı yapan kamyonlara yönelik rutin denetimler yaptıklarını  söyleyen Abdurrahman Karabudak,“Rutin uygulamalar devam ediyor. Sıkıntı oluşturan yerler tespit edilerek, zabıta ekiplerine zorluk çıkaran, hatta saldırıda bulunan bu yerlere emniyet birimlerinden destek alınarak ortaklaşa uygulama yapılıyor” diye konuştu.

Karabudak, ilçe zabıta müdürlüklerine de destek olmak için Büyükşehir Zabıtası olarak, Mamak ve Altındağ’da ana arterlerde motosikletli polis amirliği ile ortaklaşa detaylı bir uygulama yaptıklarını, denetimlerin Ankara genelinde devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER