TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

YENİ ÇİFTLİK BULVARI’NI, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇACAK…

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği Başkent trafiğini daha da rahatlatacak olan Yeni Çiftlik Bulvarı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı törenle hizmete girecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ağacı, çimi, çiçeği ile Türkiye’ye örnek yeşil bir bulvar yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramımızda, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı bu bulvarımız Ankara’nın ana atardamarlarından birisi olacak”  dedi.

Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut’taki Hava Hastanesi arasındaki 14 kilometrelik gidiş-geliş toplam 8 şeritlik, yeşiller içindeki Yeni Çiftlik Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yollarının alternatifi olarak hizmet verecek. Türkiye’nin en yeşil yolu olma özelliğiyle de dikkat çeken Bulvar, üzerindeki 2 dev viyadük, 17 alt-üst geçit ve köprü ile toplam 19 kilometre uzunluğundaki 19 ayrı bağlantı yoluyla da çevresindeki bölgeleri birbirine bağlayacak.

Yeni Çiftlik Bulvarı’nın, okullar açılmadan önce hizmete gireceğini ve bu sayede de en yoğun dönemlerde bile Başkent trafiğinin örnek olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’ye örnek olacak bulvarımızla Başkent trafiği daha rahat bir nefes alacak. Yeşili, tüneli, alt üst geçitleri, köprüleri ve viyadükleriyle 30 Ağustos’ta Başbakanımız ile birlikte törenle açacağımız Yeni Çiftlik Bulvarımız, Ankara’da trafik ve yol farkını bir kez daha ortaya koyacak” diye konuştu.  

 

-BAŞKENT’İ SARAN DEV BULVAR

 

Etiler Orduevi önünden başlayan ve Etimesgut’taki Hava Hastanesi’ne kadar uzanan 14 kilometre uzunluğundaki Yeni Çiftlik Bulvarı, “4 büyük köprülü kavşak, 8 adet alt geçit (3 “U” dönüş, 5 alt geçit), 200 metre uzunluğunda dev tünel, 2 dev viyadük, 2 adet yaya üst geçidi ve 2 tane de çay geçiş köprüsü”yle Başkent’in yeni can damarı olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda  tamamen hizmete girecek.  

Bağlantı geçitleriyle birlikte hem Ümitköy, Çayyolu, Konutkent ve Bilkent ile Sincan, Fatih, Etimesgut, Eryaman ve Batıkent’in birbirleriyle bağlantısını sağlayacak, hem de tüm bu semtlerin şehir merkezine ve diğer semtlere ulaşımlarını daha hızlı, konforlu ve güvenli kılacak.

 

-TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

 

Dünyaya örnek olan Başkent trafiğini daha da rahatlatmak ve yolculuk farkını yaşatmak için Ankara’nın dört bir tarafında modern, konforlu ve güvenli yol yapım çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin, Yeni Çiftlik Bulvarı ile yine örnek bir çalışmaya imza attığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Fen İşleri Daire Başkanlığımızın özverili ve yoğun çalışmasıyla yine muhteşem güzellikte bir çalışmayı daha tamamladık. Başkent Ankara’nın doğu-batı koridoruna rahat bir nefes aldıracak olan Yeni Çiftlik Bulvarımız, sürücülere yeşiller içinde, konforlu, rahat ve modern bir yolda yolculuk keyfi yaşatacak” diye konuştu.      

Zırhlı Birlikler’de “Ölüm Yolu” olarak adlandırılan bölüm ile AOÇ Hemzemin Geçit gibi noktalarda yaşanan sıkıntılara da çözüm getiren dev bulvarın açılışının milli bayramımız 30 Ağustos’ta gerçekleştirileceği vurgusunu yapan Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’ye örnek olan dev bulvarımızın açılışını gurur günümüzde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapacağız” dedi.

 

-1 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN

             Bulvarın, köprüleriyle, viyadükleriyle, alt ve üst geçitleriyle, hepsinden önemlisi de muhteşem güzellikteki, yeşilin her tonunun hakim olacağı özel çevre düzenlemesiyle göz dolduracağını kaydeden Başkan Gökçek, “Bulvarın orta refüjü ve yanlarında toplam 1 milyon metrekarelik alanı kaplayan yeşillendirme çalışması gerçekleştirdik. Yolu çevreleyecek yeşillendirme çalışmalarımız kapsamında süs eriği, akçaağaç, ladin, mazı, karaçam gibi boyları 6 metreye yaklaşan ağaçlar ile sedir, ardıç, gül, altın çanak gibi çalı grupları diktik. Yani, bulvara 15 ayrı türde toplam 4,5 milyona yakın ağaç, çiçek ve çalı grubunun dikimini gerçekleştirdik. Ayrıca 600 bin metrekarelik alanında da çimleme çalışması yaptık” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete girecek olan Yeni Çiftlik Bulvarı üzerinde, rekorlara imza atılan tünel, viyadük, köprülü kavşak ve alt geçitler şöyle:

 

-200 metrelik Celal Bayar Bulvarı Tüneli,

-742 metre uzunluğunda Başkent’in en uzun viyadüğü olan Hayvanat Bahçesi Viyadüğü,

-Başkent’in en uzun ikinci viyadüğü olan 336 metre uzunluğundaki Şaşmaz Viyadüğü,

-Hemzemin Geçit çilesine son veren 156 metre uzunluğundaki AOÇ Köprülü Kavşağı,

-Zırhlı Birlikler’deki “Ölüm yolu” diye tabir edilen bölgeye çözüm getiren 50 metre uzunluğundaki Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı,

-320 metre uzunluğundaki özel bir teknikle yapılan TİGEM Köprüsü,

-Rekor bir sürede yani 53 günde yıkılıp, yeniden yapılan Anadolu Bulvarı üzerindeki 186 metre uzunluğundaki Marşandiz Köprüsü,

-Çiftlik Kavşağı yanında, Hayvanat Bahçesi önünde ve Anadolu Bulvarı üzerindeki 2 adet Çay Geçiş Köprüsü, 

-Hipodrom Caddesi Alt geçidi,

-AOÇ Alt Geçidi,

-Güvercinlik Alt Geçidi,

-BELKO Alt Geçidi,

-Zırhlı Birlikler Alt Geçidi,

-AOÇ “U” dönüşü,

-Fişek Fabrikası “U” dönüşü,

-Marşandiz Köprüsü “U” dönüşü,

-2 adet yaya üst geçidi.

 

-BAĞLANTI YOLLARI:

 

         Yeni Çiftlik Bulvarı’nı Başkent’in dört bir tarafına bağlayan ve her bölgedeki trafik yüküne rahat bir nefes aldıracak olan 19 adet bağlantı yolu da toplam 19 kilometrelik uzunluğuyla göz dolduruyor.

Sürücüler; Silahtar Caddesi, Hipodrom Caddesi, Gazi “U” dönüşü, AOÇ Köprülü Kavşağı, AOÇ Alt Geçidi, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı, TİGEM Köprüsü, MKE Fişek Fabrikası, Fişek Fabrikası “U” dönüşü, Marşandiz Köprüsü, Anadolu Bulvarı, MİT Tesisleri, Marşandiz “U”dönüşü, Güvercinlik Alt Geçidi, BELKO Alt Geçidi, Zırhlı Birlikler Kavşağı, Zırhlı Birlikler Alt geçidi, Şaşmaz ve Ümitköy yol bağlantıları ile Yeni Çiftlik Bulvarı’ndan tüm bu bölgelere rahatça ulaşabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER