Şah Kartalı Alparslan serbest bırakıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nın geçici misafiri, özgürlüğün simgesi “Şah Kartalı Alpaslan”, doğal yaşam alanına bırakıldı.

Şah Kartalı Alparslan serbest bırakıldı

 Ormanlık alanda yaklaşık 9 ay önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü elemanları tarafından yaralı olarak bulunan yetişkin “Şah Kartalı”nın ilk tedavisi, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yapıldı. Kartal, daha sonra rehabilitasyon için Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’na getirildi.

Anadolu’da yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik bir türün temsilcisi yaralı “Şah Kartalı”, Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda veteriner kontrolünde özenle tedavi ve rehabilite sürecinden geçirildi. Tedavi sürecinde; heybetli duruşu ve zapt edilemeyen yapısıyla parktaki veterinerler, bakıcılar ve görevlilerin gözbebeği haline gelen kartala, “Alpaslan” ismi verildi.  

Parkta kendisine tahsis edilen oldukça geniş bir mekanda rehabilitasyon çalışmasına olumlu cevap veren, bakıcılarının nezaretinde uçma denemeleri gerçekleştirilen Alpaslan’ın, veteriner  raporuyla sağlığına kavuştuğunun belirlenmesi üzerine özgürlük zamanının  geldiğini karar verildi.  

 

-ALPASLAN, ÖZGÜRLÜK YOLUNDA-

Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda, Alpaslan’ın tedavi ve rehabilitasyon sürecinde önemli katkısı bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sincan Evcil Hayvanlar Parkı Veterineri Sibel Özdar, 9 ay önce parka getirildiğinde kartalın kanadından yaralı olduğunu ve uçamadığını belirlediklerini söyledi. Özdar, “Yaralı ve sağlıksız durumda gelen kartalı, parkımızda misafir ettik, uzunca süren bir tedavi ve rehabilitasyon sürecinden geçirdik. Kartalın şu anda sağlık durumu gayet iyi ve kendi doğal yaşam alanında hayatını sürdürmeye hazır. Biz de görevimizi yapmanın mutluluğuyla kartalımızı özgürlüğüne kavuşturuyoruz” dedi.   

Veteriner nezaretinde, bakıcıları tarafından uygun bir kafese yerleştirilen Alpaslan, doğal yaşam alanı yolculuğuna başladı. Alpaslan; korunma, avlanma ve yaşamını devam ettirebilme şartlarını sağlayabileceği dağ, orman ve geniş arazilerin bulunduğu Sincan Mülk Köyü yakınlarında, yüksek bir noktada özgürlüğüne kanat çırptı.   

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER