Osmanlı Halk Pazarı'nda son rötuşlar

Geçtiğimiz Aralık ayında yanan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle Şubat ayında temeli atılarak yeniden yapımına başlanan Osmanlı Halk Pazarı'nın inşaatı tamamlandı, temizlik çalışmaları yapılıyor.

Osmanlı Halk Pazarı'nda son rötuşlar

 Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Osmanlı Halk Pazarı’nda son rötuşların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Osmanlı Halk Pazarı’nı, söz verdiğimiz gibi belirtilen sürede bitirdik. Şildi son rötuşlar, temizlik ve abonelik işlemleri yapılıyor” dedi.

            Osmanlı Halk Pazarı’nın 24 saat geceli gündüzlü çalışılarak kısa sürede tamamlandığını kaydeden Vedat Üçpınar, yapılan çalışmalarla ilgili, “Sahanın tesviyesi,  altyapı hatlarının oluşturulması, temel yapılması, çelik karkasların montajı, çatı panellerinin yerleştirilmesi, iç duvar panellerinin yerleştirilmesi, elektrik ve mekanik tesisatlarının montajı, kapı ve kepenklerin döşenmesi, yangına karşı tüm dükkan ve koridorların sprinkler sistemiyle donatılması, asma tavan ve zemin kaplamalarının yapımı tamamlandı” diye konuştu.

            Üçpınar, çalışmaların büyük bir özveriyle yürütüldüğünü ifade ederek, yanan eski pazar yerine, çok daha modern, konforlu ve yangına dayanıklı yeni bir pazar yeri yapımını kısa sürede gerçekleştirdiklerini söyledi. Yeni pazar yerinde son rötuşlarının yapıldığını kaydeden Üçpınar, esnafın dükkanlarına yerleşmesinin ardından açılışın yapılacağını bildirdi.

 

-YANGINA DAYANIKLI VE MODERN PAZAR-

            ATO ile ortaklaşa yapılan Osmanlı Halk Pazarı’nda, 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit, abdesthane, bay bayan wc yer alıyor.

            Isıtma ve soğutması en modern sistemle donatılan, suya ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılan Halk Pazarı'nda,

güvenlik amacıyla 24 saat kamerayla izleme ve jenaratör sistemi yer alıyor.Tüm giriş ve çıkışlar, fotoselli ve hava perdeli kapılarla modern bir görünüme kavuşturuldu. Tüm dükkanlar, kumandalı ve butonlu çift emniyetli modern görünüşe sahip kepenk sistemiyle donatıldı. Ara koridorların tavanları polikarbon malzemeyle kaplanarak, doğal gün ışığından yararlanılması sağlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 02:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER