Kocasını döven kadına uzaklaştırma

17 yıllık evli Mesut Yurtbaşı eşi Şafak'ın tehditle kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla tedbir istedi.

Kocasını döven kadına uzaklaştırma
İstanbul Kadıköy'de müteahhit Mesut Yurtbaşı, eşi Şafak Yurtbaşı'nın kendisine şiddet uyguladığını, tehdit ve hakaret ettiğini öne sürerek tedbir talebinde bulundu.
 
ŞİDDET UYGULAYAN KADINA UZAKLAŞTIRMA
 
İstanbul Aile Mahkemesi hâkimi de, Şafak Yurtbaşı'nın 6 ay evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Çift, 17 yıl önce evlendi. İki çocukları oldu. 2010'da ise boşanma süreci başladı. Mesut Yurtbaşı, boşanma davası dilekçesinde eşinin evlilik süresince aileye sadakatsiz davrandığını öne sürdü. Çocukların velayetini istedi. Eşinin kendisine saldırdığını ve tehditler savurduğunu iddia eden Yurtbaşı, "Nereye gitsem önüme çıkıyor. Şiddet görüyorum. Arkadaşlarımla yemek yerken salata tabağını kafama geçirdi" dedi. "Dayak ve tehdit" yüzünden sürekli karakolluk olduğunu iddia eden Yurtbaşı, "Kısa bir süre önce araçla beni takip etti. Arkadan arabama çarptı. Arabamın önünü kesti. Trafiğin ortasında camdan elini sokup kafama vurdu. Elindeki anahtarı gözüme soktu. Saçlarımı yoldu" dedi. Tutanak ve hastane raporlarıyla mahkemeye başvuran Yurtbaşı, eşinin hem evine hem de kendisine yaklaşmaması için tedbir talebinde bulundu. Mahkeme, Yurtbaşı'nın sunduğu deliller ve ifadeler üzerine, Şafak Yurtbaşı'nın 6 ay evden uzaklaştırılması kararını aldı.
 
"EŞİNİ DÖVEN BİR KADIN OLARAK KAHRAMAN OLACAĞIM"
 
Henüz 16 yaşındayken evlenen Şafak Yurtbaşı ise, "17 yıl önce eşimin küçük bir dükkânı vardı. Evliliğimizden sonra müteahhitlik yapmaya başladı. Eline fazla para geçince geceleri geç gelmeye başladı. Evli olduğunu unuttu. Daha sonra beni kıskanmaya başladı. Aslı astarı olmayan yalanlar attı" dedi. Yurtbaşı, velayeti geçici olarak babaya verilen kızının kendisinden kaçırıldığını savundu. "Bir erkeği dövmek çok zordur" diyen Yurtbaşı ekledi: "Çocuklarımı bana göstermeyen mahkeme hâkimi, eşime koruma kararı verdi. Bir kadın olarak verilen bu kararı kınıyorum. Ben 36, eşim 38 yaşında. Boylu poslu bir erkek. Onlarca kadın hem dayak yiyor hem de ölümle tehdit ediliyor. Mahkemeler ve devlet bu kadınları koruyamazken, 38 yaşındaki bir adam korunma kararı aldı. Kadına şiddet davalarının görüldüğü, herkesin ayaklandığı bu dönemde eşini döven bir kadın olarak kahraman olacağım sanırım."

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2012, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER