Kırkım Şampiyonası sona erdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez Ulusal Kırkım Şampiyonası gerçekleştirildi. Finale kalan 3 kırkımcı arasından, Gaziantep’ten katılan Müslüm Yılmaz birinci oldu.

Kırkım Şampiyonası sona erdi

 Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez Ulusal Kırkım Şampiyonası gerçekleştirildi. Finale kalan 3 kırkımcı  arasından, Gaziantep’ten katılanMüslüm Yılmaz birinci oldu.

         Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı tarafından Beypazarı Karagöl Mesire Alanı’nda düzenlenen şampiyonada, Türkiye’nin dört bir tarafından katılan yarışmacılar, "Türkiye’nin ilk şampiyon kırkımcısı" olmak için mücadele etti.

         Dün başlayan şampiyonanın finaline, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hasan Kılınç ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından müzik dinletisiyle başlayan şampiyonada, seymen gösterileri de yapıldı.

Dün yapılan ilk elemelerde yarı finale kalan 12 yarışmacı, finale kalmak için ter döktü. Yarışma sonunda birincilik ödülünü Gaziantep’ten Müslüm Yalçın, ikinciliği Ankara’dan Yılmaz Genç, üçüncü de Kırklareli’nden Kadir Sarı aldı.

Kadınlar kategorisinde de birinci, Karaman'dan gelen Gülşah Ün oldu.  

 

-ŞAMPİYON KIRKIMCILAR,  YENİ ZELANDA'YA GİDECEK

Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda erkeklerde birinciye, kadınlarda da birinci, ikinci ve üçüncüye kırkım makinesi hediye edildi.

Şampiyonlar, 16-17 Şubat'ta Yeni Zelanda’da geleneksel olarak düzenlenen kırkım şampiyonasını izleme fırsatı da bulacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER