HIz kesiciler yenileniyor

Büyükşehir Belediye Meclisi, okul önlerinde bulunan yıpranmış hız kesicilerin tatil döneminde onarılması, gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşümün geliştirilmesi için çalışma yapılması, yaşlı vatandaşlar arasında kanser taraması yapacak ekiplerin oluşturulması gibi bir dizi karar aldı.

HIz kesiciler yenileniyor

 Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, Belediye'nin bütçe imkanları çerçevesinde,  Başkentlilerin yararına bir dizi karar, oybirliğiyle kabul edildi.

         Meclis'te, Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çalışmalara ilişkin kabul edilen maddeler şöyle:

         -Okulların yaz tatilinde olmasından yararlanılarak, okulların önlerine konulan hız kesicilerden yıprananlar, tatil dönemi içinde onarılacak.  

  -Gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşümün geliştirilmesi için  gerekli çalışmalar yapılacak. 

  -Ankaralıların, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden ne kadar memnuniyet duyduklarını belirlemek amacıyla anket düzenlenecek. 

  -Büyükşehir Belediyesi’nin hanım lokalleri üyeleri  arasında, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla “giysi toplama kampanyası” düzenlenmesi için çalışma yapılacak.  

  -Yaşlı vatandaşlara yönelik sağlık hizmeti verilmesi kapsamında  seyyar kanser tarama ekipleri oluşturmak için gerekli çalışmalar yapılacak. 

         -Çocuklar ve gençler arasında satrancı yaygınlaştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliği yapılarak,  aile yaşam merkezlerinde, sosyal tesislerde ve bütün okullarda satranç kursları açılması konusunda çalışmalar yapılacak.    

         -Engelli çocukların spor yapabilme ihtiyaçlarının karşılanması ve  aile yaşam merkezlerinden daha fazla yararlanabilmeleri için gerekli çalışmalar yapılacak.  

  -Başkent’te jeotermal rezervi yüksek olan ilçelerde, jeotermal yatırımlara öncelik verilmesi amacıyla gerekli inceleme ve araştırmalar yapılacak.

         -Ankara’nın tarım ve hayvancılık tarihi araştırılarak, bu konuyla ilgili bilimsel bir yayın hazırlanacak.

  -Eskimeye yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması amacıyla, bu zanaatlara uygun meslekler belirlenerek, bir çarşıda toplanmalarını sağlayacak gerekli çalışmalar yapılacak.

        -ÇEVRE İLÇELERLE İLGİLİ KARARLAR...

         -Haymana'nın altyapı yatırımlarının acil olanlarına öncelik verilerek gerekli çalışmalar yapılacak.

         -Ayaş'ta tarımla uğraşan mahallelerin arazi yollarının bakım ve onarımı ile greyderli bakımları gerçekleştirilecek. Feruz Mahallesi’nin meydan alanına kamelya oturma grupları konulacak, uygun alanlara  oyun parkı yapılacak.

         -Ayaş Yağmurdere Mahallesi’nde bulunan sulama kanallarının bakım ve onarımları yapılacak.  

-Ayaş Pınarkaya Mahallesi’ndeki su deposunun yetersiz kalması nedeniyle, ASKİ tarafından mahalleye yeni su deposu yapılacak.

         -Bala'da uygun bir alan belirlenerek, gençlerin spor ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir halı saha yapılacak.

-Kalecik'teki maden rezervleri tespit edilerek, kent ekonomisine kazandırılması konusunda gerekli inceleme ve araştırmalar yapılacak.       

  -Haymana'da tarımı desteklemek amacıyla, uygun sahalar tespit edilerek, sulama göletleri yapmak için gerekli çalışmalar yapılacak.   

  -Ayaş merkez mahallerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait park ve bahçelerde, ağaç ve çimlerin sulanması ve bakımları, Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilecek.

  -Çamlıdere'de piknik yapmaya uygun sahaların tespit edilerek piknik turizmine kazandırılması için bu alanların altyapı ve üstyapı hizmetlerini tamamlayabilmek konusunda gerekli inceleme ve çalışmalar yapılacak.

  -Ayaş Akkaya Mahallesi’nde bulunan havuç yıkama tesisindeki havuç yıkama ünitesinin bakım ve onarımı, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak.  

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER