Halk Ekmek'te öncelik hijyen

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, personeline "Hijyen Eğitimi" verdi.

Halk Ekmek'te öncelik hijyen

 Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nın belirli aralıklarla verdiği eğitim, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

         Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim programında personele temel olarak ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği ile gıda işletmelerinin uyması gereken hijyen kuralları anlatıldı.

 

HERŞEY SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN                       

         Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından verilen eğitime, Ankara Halk Ekmek Fabrikası personeli ve büfe işletmecileri katıldı.

        Sağlıklı bir gelecek için “önce hijyen” ilkesini baz alan eğitim programında, gıdanın depolama yöntemleri, gıda zehirlenmelerinin sebebi ve önemi, mikroorganizmaların çoğalma sebepleri, ekmeğin taşınma şekilleri, saklama koşulları gibi önemli konularda bilgi verildi.

 

BAŞARILI OLAN PERSONELE SERTİFİKA

 

        200 personelin katıldığı eğitim sonunda personeller sınava tabii tutulurken, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından başarılı bulunan personele sertifika verilecek.

          Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, periyodik olarak devam edecek eğitim programlarına tüm personelin katılma zorunluluğu olduğunu belirterek, “Halk Ekmek olarak vatandaşlarımızın sağlığı bizim ilk önceliğimiz. Hem personelimizin kendi sağlığını hem de halkımızın sağlığını göz ardı edemeyiz. Halk ekmeğin üretiminden tüketimine kadar olan süreçte hijyen en çok dikkat edilmesi gereken husus. Vatandaşımızın hassasiyeti ise bizim için çok önemli. Bu yüzden biz de bu konuda çok hassasız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER