Gecekondu yüzünden yaşanan çile bitiyor

1071 Malazgirt Bulvarı'nı Dikmen Aşağı Öveçler'de kesen ve 9 yıldır kaldırılması için hukuk mücadelesi verilen, geçtiğimiz Pazartesi gecesi de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılan gecekondudan boşalan alanda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Hava koşullarının uygun olması halinde yol, 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açılacak

Gecekondu yüzünden yaşanan çile bitiyor

 Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla, Bulvar'ın ODTÜ tarafından gelen kısmı ile Dikmen-Çankaya tarafından gelen kısmını bağlamak üzere, 590 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğindeki bölümde yol ve asfalt çalışması yapılıyor.

            Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar1071 Malazgirt Bulvarı’nın devamı olan ve Dikmen bağlantısını sağlayan yolda çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Daha önce yolu ikiye bölen gecekondu yüzünden bu noktada ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı pek çok kaza meydana geldi. Artık bu gecekondunun kaldırılmasıyla, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen ve Sokullu bağlantısı kesintisiz sağlanabilecek. Hava koşullarının uygun olması halinde, hızla sürdürdüğümüz asfalt çalışmalarını tamamlayarak, çizgilerini çekip, yolu 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açacağız."

 

-ALTGEÇİTTE DE ÇALIŞMA YAPILYOR

            Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler, yüzlerce iş makinesiyle, yıkılan gecekondu arazisinin üzerinde zemin ve asfalt çalışması yaparken,  Kent Estetiği ekipleri de Çankaya’yı Konya ve Eskişehir bağlantı yolları ile birlikte Anadolu Bulvarı'na kesintisiz bağlayacak olan ve yıllardır kapalı bulunan Öveçler Altgeçidi’nde altgeçidin duvarlarına sprey boyayla yazılan yazıları siliyor ve madde bağımlıları tarafından duvar kenarlarında yakılan ateşlerin neden olduğu isleri de boyayarak ortadan kaldırıyor.

Yolun bir türlü araç trafiğine açılamamış olmasından kaynaklanan süreci fırsat bilen madde bağımlıları, altgeçidi adeta mesken tutmuştu.

Trafiğe kapalı kalması nedeniyle alt geçitte her gece asayiş sorunları yaşanıyor ve bu olumsuzluklar da mahalle sakinlerinin de tepkisine neden oluyordu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER