Engellilere akülü araba dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından düzenlenen etkinlikte, 9 engelli vatandaşa akülü araç dağıtıldı.

Engellilere akülü araba dağıtıldı

 Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi ve SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve engelli vatandaşların yakınları katıldı.  

            Planet Aile Yaşam Merkezi Engelliler Merkezi "Umudun Kanatları Grubu"nun semazen gösterileri ile seğmen ve zeybek ekibinin oyunları, salonda ilgiyle izlendi.

            Programda açılış konuşması yapan SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Biz sizi çok seviyoruz. Rabbim de sizi sevsin, sevdirsin.  Rabbim hiç sizi üzmesin, üzen insanlarla karşılaştırmasın. Sevdiklerinizi yanınızdan, başınızdan eksik etmesin. Rabbim sizi kimseye muhtaç etmesin” dedi.

 

-“GÖNÜL ENGELLİSİ OLMAYALIM”

Nevin Gökçek, konuşmasında engelli olmanın an meselesi olduğunu ve ne zaman ne olacağını bilinmediğini belirterek, “Gönül engellisi olmayalım” dedi. Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarın bizim ne olacağımız hiç belli değil. Öyle engeli olmayan insanlar var ki, kalpleri, beyinleri, gönülleri mühürlenmiş. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Dünyalarında başkalarına yer yok ama Rabbim bize öyle demiyor; başkalarının derdiyle dertlenmeyince cennete gidemeyeceğiz. Sizin dertleriniz, bizim dertlerimiz olsun birbirimize şemsiye olalım.”

 

            -ADNAN ŞEKER, “365 GÜN BERABERİZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker de konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler hakkındaki çalışmalarından söz etti. Büyükşehir'in sosyal alanda 165 sosyal proje yürüttüğünü bildiren Şeker, şöyle devam etti:

“Biz engelli vatandaşlarımızla sadece Engelliler Haftası'nda değil, 365 gün beraber oluyoruz. Biz, engellilerimize yönelik evde bakım ve temizlik hizmetlerimizle, yemek hizmetlerimizle, tadilat hizmetlerimizle, tatil kamplarımızla her zaman yanınızdayız. Bütün yıl boyunca Akçay Tatil Kampımız, Başkanımızın talimatıyla açıktı ve sizleri götürmeye devam ettik. Engelli okullarımıza verdiğimiz öğle yemekleriyle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımız, asansörlü araçlarımızla istedikleri zaman istedikleri yerlere gitme imkanlarına sahipler. Faaliyetlerimiz durmadan devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER