Dilencilere 'barınma evi'

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Başkent’teki dilencileri, yapımını tamamladığı “Geçici Dilenci Barınma Evi”ne götürerek, bir gün boyunca alıkoyuyor ve yasal işlem uyguluyor.

Dilencilere 'barınma evi'

 “Duygu sömürüsüyle para kazanmaya çalışan” dilencilere geçit vermemek için operasyonlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe Zabıta müdürlükleriyle de koordineli bir şekilde çalışıyor. Ekipler, Başkent genelinde toplanan dilencileri, toplam 600 metrekarelik kapalı ve açık alanı bulunan “Geçici Dilenci Barınma Evi”nde tutuyor.

Ankara’da çocuklarla birlikte günde ortalama 70 kişinin toplandığını anlatan Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Çoğunlukla komşu ülkelerden gelen kişilerden oluşan dilencilerin ilgili mevzuat doğrultusunda kimlik tespitlerini yapıyor, üzerlerinden çıkan paralara tutanak düzenleyerek el koyuyor ve uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Vatandaşların duygularını istismar ederek dilenen kişileri topladıklarını ve Geçici Dilenci Barınma Evi’ne götürdüklerini anlatan Karabudak, “Burada bir süre tutulan dilencilere Kabahatler Kanunu çerçevesinde yasal işlem uyguluyoruz. Dilenmek Kabahatler Kanunu'na göre suçtur. Ayrıca bunun yanında Türk Ceza Kanunu’na göre ‘dilendirmek’ de suçtur. Emniyet Müdürlüğü ile koordine içinde, dilendiren kişiler için de adli işlem uygulanıyor” diye konuştu.

Dilencilerin emeksiz ve haksız para kazancı elde ettiklerini anlatan Abdurrahman Karabudak, “Lütfen doğru insana, doğru zamanda, doğru yerde para verelim ve doğru insanın rahat etmesini sağlayalım” dedi.  

 

-EMNİYET’İN BELİRLEDİĞİ STANDARTLARDA BARINMA EVİ

            Başkanlıkça oluşturulan “Geçici Barınma Evi”ne ilişkin de bilgiler veren Karabudak, merkezin 100 metrekare kapalı 500 metrekare de açık alana sahip olduğunu, yeşillikler içindeki açık alanda çocuk oyun parkı ve kamelyanın yer aldığını belirtti. Karabudak,“Kapalı alan da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirlediği standartlarda, kişilerin kendilerine herhangi bir zarar vermemeleri için özel hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıtası olarak 5 ekibimiz ile ilçe zabıta amirliklerimiz tarafından sabah saatlerinden itibaren toplanan dilenciler, bu merkeze getiriliyor ve akşama kadar burada alıkonuluyor” diye konuştu. 

            Seyyar Denetim Merkez Amirliği’ne bağlı Dilenci ekipleri tarafından toplanan dilencilerin, çocukları ile birlikte özelikle cami önlerinde ve yaz ayları olması sebebiyle parklarda yoğunlukla bulunduğunu anlatan Zabıta Dairesi Başkanı Karabudak,“Başkent genelinde sürdürdüğümüz dilenci operasyonlarımızla yakaladığımız dilenciler artık bu merkezde toplanarak, gün boyu bu işi yapmamaları konusunda telkin ediliyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 03:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER