Çocuk Meclisi yeni döneme hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. yıl dönemi için kayıtlar, 9 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

Çocuk Meclisi yeni döneme hazırlanıyor

 Ankaralı çocuklar, başta kendilerini ilgilendiren konular olmak üzere her alanda düşüncelerini, çözüm önerilerini ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları, çocuk haklarını öğrendikleri Çocuk Meclisi’ne, 9 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

İlk ve ortaokula devam eden, 9-14 yaş aralığındaki (2004-2008 arası doğumlular) çocuklar, Çocuk Meclisi Binası; Sincan Çocuk Kulübü; Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü; Planet Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Batıpark Çocuk Kulübü; Yenimahalle Gençlik Merkezi; Yahyalar Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Keçiören Çocuk Kulübü; Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Altındağ Çocuk Kulübü; Mamak Çocuk Kulübü; Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü'ne  başvuru yapabilecekler.

Başvuru formları, 9 Ekim’den itibaren, Çocuk Meclisi’nden, okullardan ve başvuru merkezlerinden alınabileceği gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi web adresinden (https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/) çıktısı elde edilebilecek. Çocuklar, ayrıca 441 55 26 no’lu telefondan da daha ayrıntılı bilgi edinebilecek.

 

-SEÇİM HEYECANI 18 KASIM’DA

Çocuklar, başvuru formlarını teslim ettikleri merkezlerde,18 Kasım Cumartesi günü seçim heyecanını yaşayacaklar. Adaylar, kendilerini ve amaçlarını en iyi şekilde tanıtarak, hem oy toplamak hem de Meclis’te görev almasını istedikleri arkadaşlarına oy vermek için heyecan dolu bir rekabet içinde olacaklar.  

Seçimlerin ardından, en çok oyu toplayarak göreve başlayan 150 meclis üyesi, çalışmalarını, Sıhhiye’deki Çocuk Meclisi’nde sürdürecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan Çocuk Meclisi’nde, üyeler, ayda 3 pazar günü, komisyon toplantıları ve genel kurullar için bir araya gelerek, birbirinden farklı faaliyetler gerçekleştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER