Çiftçilere tohum desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım ve hayvancılığı destekleme ve geliştirme çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Çiftçilere tohum desteği

 Büyükşehir Belediyesi’nin “Yem Bitkisi Tohumu Desteği”nden faydalanmak isteyen Başkentli çiftçilerin, yüzde 25 katkı payı tutarını yatırmaları için son gün ise 6 Nisan Cuma. Bu tarihe kadar katkı payı tutarını yatıran çiftçilere yapılacak olan yem bitkisi tohumu dağıtımları, 16 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

 

BAŞKAN TUNA TALİMAT VERDİ, DESTEKLER BAŞLIYOR

Başkent’in dört bir tarafını gezerek, vatandaşların taleplerini dinleyen ve “vatandaş memnuniyeti” öncelikli çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, “Tarım ve hayvancılığa destek için çalışmalar hızlandırılsın, yeni destekler için çalışma yapılsın” talimatı tek tek meyvelerini vermeye başladı.

         Arıcılık ve hayvancılık konusundaki özellikle çevre ilçelerde yapılan çalışmalara ek olarak başlatılan “yem bitkisi tohumu” dağıtımı ile çiftçilere destek sağlanacak.

Büyükşehir’in çiftçi ailelerinin gelir seviyesini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak, tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlamak ve hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı yem bitkisi tohumu (Adi Fiğ, Yonca ve Silajlık mısır tohumu) desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler adeta gün sayıyor.

 

5 BİN 155 BAŞKENTLİ ÇİFTÇİ FAYDALANACAK

         İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğiyle talepleri alınan Çiftçi Kayıt Sistemi (Ç.K.S.) ile Ziraat Odaları’na kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçilere sağlanacak olan destek kapsamında; “en az 5 dekar, en fazla 20 dekar olmak üzere standart tohumluk “Adi Fiğ”, “Sertifikalı Yonca” ve “Sertifikalı Silajlık Mısır” olmak üzere yem bitkisi tohumu dağıtılacak.

Başkent’in dört bir tarafındaki çiftçilerin, yüzde 25 çiftçi katkı payı ve yüzde 75 hibeyle yem bitkisi tohumu desteği alabileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri, destek ile ilgili şu bilgileri verdiler:

“Destekleme şartlarına uyan ve başvuruda bulunan 2 bin 141 çiftçimize 401 bin 850 kilogram standart tohumluk adi fiğ, bin 577 çiftçimize 129 bin 850 kilogram sertifikalı yonca ve bin 437 çiftçimize ise 5 bin 299 torba sertifikalı silajlık mısır tohumu dağıtımı yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER