Çiçek Kent Ankara

“Marka şehir Ankara”, park ve prestij yeşil alanlarında boy gösteren rengarenk çiçekleriyle her mevsimi ayrı bir “Çiçek Kent” güzelliğiyle karşılıyor.

Çiçek Kent Ankara
 “Marka şehir Ankara”, park ve prestij yeşil alanlarında boy gösteren rengarenk çiçekleriyle her mevsimi ayrı bir “Çiçek Kent” güzelliğiyle karşılıyor.

Değişik konularda gerçekleştirdiği projelerle Ankara’yı marka kent statüsüne ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllardaki tecrübesinden de yararlanarak bu yıl Başkent’i rekor sayıda çiçekle donatıyor. Karasal iklimin ortasında yer alan ve bozkır bir kent olarak bilinen Ankara, Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yıla ulaşan planlı çalışması sonucu Avrupa standartlarının üzerinde yeşil alana sahip bir Başkent konumuna ulaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başkent’i, dört bir yanında başlatılan çiçek dikme seferberliğiyle değişik türden 20 milyon çiçekle donatıyoruz” dedi.   

Bu yıl da Ankara’yı güzelleştirip, “Çiçek Kent” konumuna getirmek için Başkent’in dev rekreasyon alanlarına, parklarına, ana arterlerine, bulvar ve caddelerindeki yan bantlara,  yeşil alanlarına, kavşak ve göbeklere, refüjlere, muhtelif cins ve türlerdeki bahçe çiçeklerinin dikildiğini anlatan Başkan Gökçek, 10 milyon yazlık çiçeği toprakla buluşturacaklarını belirtti.  

Dikimi yapılan ve yapılacak olan tüm çiçekleri, Başkent  iklimine uyum sağlayacak tür ve çeşitten seçtiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’yı mevsimlik bahçe çiçekleriyle donatırken yerli çiçek üretimine de her zaman öncelik verdiklerini vurguladı. Başkan Melih Gökçek, “Başkent, kent girişleri ve parklarıyla rengarenk bir güzelliğe bezeniyor” dedi.

-ÇEŞİT ÇEŞİT TÜRDE ÇİÇEK

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, yaz aylarında Çuha Çiçeği, Ateş Çiçeği, Vapur Dumanı, Kadife, Begonya, Sardunya, Cam Güzeli, Horoz İbiği, Yıldız Çiçeği, Kaz Ayağı, Şakayık, İpek çiçeği, Petunya, Güneş Şapkası, Mine, Kirlihanım, Papatya, Şakayık türlerindeki çiçeklerle yapılan çevre düzenlemeleriyle Ankara’yı farklı bir güzelliğe büründürüyor. Lale, Nergiz ve Sümbül çiçekleri ise toprakla buluştuktan sonra güzelliğini sunan soğanlı tür bitkiler olarak yeşil alanları, bulvarları, caddeleri ve meydanları süslüyor.

Kış aylarında da yine 10 milyon adet çiçek dikecek olan ekipler süs lahanası, Menekşe, Karanfil ve Kasımpatı gibi türlerle kenti farklı renklere bezeyerek, yıl boyunca toplam 20 milyon çiçeği toprakla buluşturmuş olacak.   

-“BAŞKENT RENGARENK OLUYOR”       

         İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Haymana Yolu gibi kent girişleri ile Altınpark, Gençlik Parkı, Harikalar Diyarı, Göksu Parkı, 50. Yıl Parkı, Dikmen Vadisi, Mogan Parkı, Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, Kurtuluş Parkı, Abdi İpekçi Parkı, Mamak Şehitler Parkı, Seğmenler Parkı, Güvenpark, Pursaklar Tebessüm Parkı, Avrupa Birliği Parkı, Demetevler Parkı, Haydar Aliyev Parkı gibi pek çok parkın yeşil alanında çiçek dikimi sürerken, proje kapsamında yapılacak değerlendirmelerle çiçeklendirme çalışmalarının kapsamı da genişletilecek.  

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Havaalanı Yolu, Atatürk  Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Mevlana Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı,  İsmet İnönü Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Sabancı Bulvarı gibi ana arter ve bulvarlarda da çiçek dikimini sürdürüyor. Bu alanları, Başkent’teki  tüm ana caddeler, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki yollar ve mücavir alana dahil olan ilçeleri de kapsayacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER