Büyükşehir'den dar gelirliye ekmek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün dar gelirli 17 bin aileye 76 bin ekmek dağıtıyor. Büyükşehir, 19 yılını dolduran sosyal yardımlar kapsamında 159 bin aileye ulaşarak, 254 milyon 562 bin ekmek yardımı yaptı.

Büyükşehir'den dar gelirliye ekmek

 Yardımların, Başkent’te yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engellilere ve ailelerine ulaştırıldığını belirten yetkililer, ekmek dağıtımlarının büyük bir özenle yapıldığını, her gün dağıtılan ekmeklerin bizzat hak sahibine, ailede bulunan kişi sayısına göre teslim edildiğini bildirdi.

Yetkililer, 19 yılda ekiplerinin 159 bin aileye ulaşarak 254 milyon 562 bin ekmek dağıttığını ve bunun, ulaşılması güç bir rakam olduğunu ifade ederek, dağıtımda uygulanan yöntemlerle, olası bir karmaşanın da önüne geçildiğini belirttiler.

Yardım yapılacak ailelerin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu belirlendiğini  vurgulayan yetkililer,  ailelerin yardımlardan yararlanması için gerekli şartları şöyle sıraladı:

Ankara mücavir alan sınırları dâhilinde oturuyor olmak, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması, sosyal inceleme sonucunda yardım komisyonun belirlediği puanlama sisteminden, belirlenmiş olan puanı almış olmak.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER