Büyükşehir'den ağaçlara bakım

Büyükşehir Belediyesi'nin sonbaharda başlayan budama çalışmalarında sona gelindi. Bu sezon, 20 binin üzerinde ağacın budaması yapıldı.

Büyükşehir'den ağaçlara bakım

 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ömer Bircan, Ankara genelinde her yıl sonbahar aylarında uyku dönemi öncesi ağaçların gençleşmesi için bakım budamaları yaptıklarını belirterek, "Ağaçların uyanmasıyla birlikte, budama çalışmalarının artık sonuna gelindi.Bu sezon, Ankara genelinde 20 binin üzerinde ağacın budamasını yaptık" dedi.

Bircan, ağaçların, vatandaşların kaza yapmalarına yol açabileceğine, araç trafiğini olumsuz yönde etkileyebileceğine de dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Düzensiz şekilde büyüyen, eski ve kurumuş ağaçlar; trafik işaretleri, yön levhaları ve trafik ışıklarını kapatarak, araç sürücülerinin kaza yapmalarına neden olur. Amacımız, araçların trafikte rahat şekilde seyretmesini sağlamak. Bu açıdan tehlike arz eden ağaçların budamalarını da yapıyoruz. Binaların bahçesinde tehlike arz edebilecek, çatlayan, kırılan ve kuruyan dalları da ağaçlara zarar vermeyecek  biçimde keserek, olası durumlarda oluşacak hasarların önüne geçmek için çalışıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER