Büyükşehir Zabıtası'na ödül

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Başkentli tüketicilere yönelik yürüttüğü faaliyetler nedeniyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca, “Tüketici Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Büyükşehir Zabıtası'na ödül

  Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, ödülünü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’den aldı.

         Bilkent İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen“20. Geleneksel Tüketici Ödül” törenine, Bakan Tüfenkçi, milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

         Her yıl geleneksel olarak 6 ayrı kategoride dağıtılan ödül töreninde, Zabıta Daire Başkanlığı;  “tüketiciyi bilinçlendirme faaliyetlerinin önemini, tüketici faaliyetlerinin bugünkü geleceği konusunda sempozyum düzenlemeleri, bilinçli tüketici rehberi dağıtmaları, tüketicilere yasal hakları konusunda bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmaları, Alo 153 Mavi Masa’ya gelen tüketici şikayetlerini değerlendirerek çözüme kavuşturmaları ve tüketicinin korunmasına yönelik denetim faaliyetleri” nedeniyle “Tüketici Özel Ödülü”ne layık görüldü.

         Zabıta Dairesi Başkanı Karabudak’a ödülünü, Bakan Tüfençki verdi.

 

-KARABUDAK: “AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL, HALKA HİZMET ETMEK”

         Törenin ardından ödüle ilişkin değerlendirmede bulunan Karabudak, yerel yönetimlerde tüketici haklarına verilen önemin, Osmanlı’dan gelen bir gelenek olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in önderliğinde Zabıta teşkilatınca Ankara’da gerçekleştirilen uygulamaları anlattı.

Tüketici Hakları Denetim Merkez Amirliği’nin, tüketici alanında yaptığı çalışmalarla hizmet verdiğini anlatan Abdurrahman Karabudak, “Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımızla ve yaptığımız işbirliklerle farkındalığımızı ortaya koymak zorundayız. Bu çalışmalarımızın önemini de aldığımız bu tip güzel ödüllerle daha iyi anlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER