Büyükşehir dört bir yanı çiçeklerle süsledi

Geçmişte İç Anadolu’nun ortasında bozkır bir kent olarak bilinen Ankara, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda "yeşil Ankara" görünümüne kavuştu.

Büyükşehir dört bir yanı çiçeklerle süsledi

 Kavşak, refüj, mesire alanları, park ve bahçelerde rengarenk çiçeklerle her mevsimi ayrı bir güzellikte karşılayan Başkent Ankara, bu yaz milyonlarca çiçekle nakış nakış işlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, bu yaz için planlanan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Başkent’in dev rekreasyon alanlarına, parklarına, ana arterlerine, bulvar ve caddeler boyunca yan bantlara, yeşil alanlara,  çiçeklerle farklı desenler ve şekillerde motifler oluşturulduğunu anlattı. Bircan, şu bilgileri verdi:

“Şehrimizin belirli yerlerine, konumuna uygun motifler ve şekiller uyguluyoruz. Anadolu Bulvarı’nda semazen, Protokol Yolu’nda kelebek, Havaalanı Yolu’nda Ankara logosu gibi figürlerle, vatandaşlarımıza renkli ve huzurlu seyahat etme olanağı sunuyoruz. Bunların yanı sıra rekreasyon alanlarımız ve parklarımızda da çiçeklerle renk cümbüşü yapıyoruz. Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi ve Mavi Göl’e dikilen binlerce yazlık çiçekle, ziyaretçilerimize görsel bir şov sunuyoruz.”

Dikimi yapılan ve yapılacak olan tüm çiçekleri, Başkent  iklimine uyum sağlayacak türden seçtiklerine dikkat çeken Bircan, Ankara’yı mevsimlik bahçe çiçekleriyle donatırken, bölgede yetişen ve Ankara iklimine uyum sağlayan güzel çiçeklere her zaman öncelik verdiklerini vurguladı.

 

-İKLİMSEL ZORLUKLAR

Ankara’da yeşil alan yetiştiriciliğinde yaşanan iklimsel zorlukları da anlatan Bircan, “Ankara, mevsim geçişlerinin yoğun yaşandığı, kış aylarında sert ve şiddetli soğuğun, yaz aylarında da kavurucu sıcakların hakim olduğu bir şehir. Bu zorluklar, şehrimizde yeşilin canlı kalmasını zorlaştıran etmenler arasında olsa da bizler, gerekli özveri ve özeni göstererek, dört mevsim yemyeşil bir Ankara silueti için çalışıyoruz. Yaz aylarında papatya, begonya, sardunya, vapur dumanı, ateş çiçeği, yıldız, petunya türlerindeki çiçeklerle yapılan çevre düzenlemeleriyle, Ankara’yı güzelleştiriyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 03:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER