Büykşehir'den hayvan desteği

Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara canlı hayvan desteğine Çamlıdere, Nallıhan ve Güdül’de devam edecek.

Büykşehir'den hayvan desteği

 Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’nda Nisan Ayı olağan toplantılarının son gününde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, küçükbaş hayvancılığa destek sunulmasını öngören iki Başkanlık Yazısı oybirliğiyle kabul edildi.

Kırsal kesimde hayvancılığın özendirilmesinin amaçlandığı belirtilen Başkanlık yazılarında, Ankara’da hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi, kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesi öngörülüyor. Kişisel veya kooperatif başvurularında bedelin yüzde 25’inin talep edenlerce karşılanması gerekiyor. Bireysel başvurularda yetiştirici başına 50 baş, kooperatif olarak başvurulması halinde de kooperatif başına 300 baş anaç kıvırcık koyun ve anaç Ankara Keçisi desteği verilmesi söz konusu olacak.

Bununla birlikte talep edilen 50 anaç koyun başına 1 adet koç, 50 anaç Ankara Keçisi için ise 1 adet teke desteği sağlanacak.  

İlk etapta kıvırcık koyun için Çamlıdere, Ankara Keçisi için ise Nallıhan ve Güdül ilçelerinin seçildiği belirtilen Başkanlık yazılarında talepte bulunabilmek ve destekten faydalanabilmek için şu koşulların yerine getirilmesi gerekiyor:

 “-T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın KKKS. Türkvet Kayıt Sistemine kayıtlı olmak.

-Kendisinin veya 1. derece yakınının en az 100 küçükbaş hayvan barındırmaya uygun ağıla sahip bulunmak (en az 3 yıl süreli kiralama kontratı da kabul edilecek).

-Müracaat tarihinde 41 yaşından gün almamış olmak.

- Müracaat tarihinde SGK’ya bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışıyor olmak veya (Tarım Bağkur’u hariç) emekli olmamak.

-Müracaat tarihinde kuruluşunu tamamlamış en az 25 üyesi olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olmak.”

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 03:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER