Bitti Diye Sevinmeyin !

Kar yağışı etksini azalttı yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar batıda artacak doğuda azalacak. Peki haftasonu nasıl bir hava olacak meteoroloji açıkladı.

Bitti Diye Sevinmeyin !
 İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Afyon, Balıkesir, Sivas, Konya ve Çanakkale'de okulları tatil ettiren hava durumu yeni haftada nasıl olacak? Meteorololi son hava durumu tahminleri açıkladı. Batıda sıcaklıklar 3 ile 5 derece artacak doğuda ise sıcaklıklar daha da düşecek. Yeni haftada termometreler sıcaklığı 10 derece ölçebilecek. Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde özelllikle batı bölgelerde mevsim normalllerinin 1 ila 2 derece üstünde seyredeceğini belirten uzmanlar, Şubat ayının sonlarında ve Mart ayının başında tekrar kar yağabileceğini belirtti.

 

hava-durumu-kar.jpg

Son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR BATIDA ARTACAK DOĞUDA AZACALAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle...

HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar mevkiinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI

Ülke genelinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA KAR YÖN DEĞİŞTİRİYOR

İSTANBUL'da 2 gündür etkili olanb kar yağışı bugün itibri ile etkisini giderek azaltmaya başlayacak. Son hava durumu raporlarına göre kar yağışı öğleden sonra yön değiştirecek ve yurdun doğu ve iç bölgelerinde etkili olacak. Meteoroloji sıcaklıkların 1 ila 3 derece artacağını belirtti. Haftasonu sıcaklıklar 8-10 dereceyi bulacak. Yeni haftada ise İstanbul hava durumu mevsim normallerinin 1-3 derece üstünde seyredecek. Kar yağışlarının Şubat ayı boyunca aralıklar etkili olacağı belirtildi. 

 

istanbul-2.20150212091113.jpg

KAR YÖN DEĞİŞTİRİYOR

Kar Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-12-at-9.10.07-am.png

ANKARA'DA KAR NE ZAMAN DURACAK?

ANKARA'da kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Yeni hava durumu raporlarına göre Ankara'nın iç kesimlerinde kar yağışı aralıklarla devam edecek. Diğer kesimlerde ise karla karışık yağmur görülecek. Rüzgar orta şiddette esecek.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-12-at-1.26.22-pm.png

Meteoroloji sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağını belirtti. Ankara'nın Polatlı ilçesinde ookullar bugün tatil edildi. Peki yarın yani 13 şubat cuma günü okullar tatil edilecek mi? Ankara Valiliği son kararı yarınki hava durumu raporlarına göre verecek.

ankara-hava-durumu-2.20150212085813.jpg

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin hafif aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.


HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Rüzgarın kuzey-kuzeydoğulu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

ankara-hava-durumu-3.20150212085832.jpg

GÜNEY EGE BAŞKA BİR BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Güney Ege'ye bahar erken geldi. Bozbuzun ve Datça yarımadaları badem ağaçlarının açan çiçekleriyle kartpostallık görüntüler oluşturdu. 

Türkiye'nin birçok yeri kar yağışı nedeniyle, Güney Ege ise erken gelen baharla açan badem ağaçlarının çiçekleriyle beyaza büründü.

Marmaris'e yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Söğüt ve Selimiye mahallelerinde badem ağaçları çiçek açtı. Yol kenarları papatyalarla kaplandı.

hava-durumu.20150212132832.jpg

Erken bahar sevinci yaşamak isteyen vatandaşlar ise kırlarda ve bahçelerde piknik yaparak zaman geçirdi. Fotoğraf tutkunları ise kartpostallık görüntüleri makinelerine kaydetmek için gezintiye çıktı. Datça ilçesinde de çiçeklerle kaplı badem ağaçları güzel görüntüler oluşturdu.

KAR YOLLARI KAPATTI

 Zonguldak'ta 22, Bolu'da 29, Kastamonu'da 424, Karabük'te 56  ve Çankırı'da 30 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışından dolayı ilçelerden Devrek'te 10 ve Ereğli'de 12 olmak üzere 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekiplerinin 20 iş makinesiyle yolları ulaşıma açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

yağmur.20150212133156.jpg

Bolu'da ulaşıma kapanan merkezde 14, Gerede ilçesinde 15 olmak üzere 29 köy yolunun açılmasına yönelik çalışmaların  İl Özel İdaresi ekipleri tarafından devam ettirildiği belirtildi.

Kastamonu'da merkezde 90, ilçelerden Abana'da 8, Ağlı ve Hanönü'nde üçer, Araç'ta 20, Azdavay'da 16, Bozkurt'ta 28, Cide, Çatalzeytin ve Küre'de yirmi altışar, Daday'da 23, Devrekani'de 20, Doğanyurt'ta 22, İhsangazi'de 6, İnebolu'da 59, Pınarbaşı ve Seydiler'de dörder, Şenpazar'da 17, Taşköprü'de 16 ve Tosya'da 7 olmak üzere 424 köy yolu ulaşıma kapandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER