Başkent Tiyatroları sezonu kapattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği bir sezonu daha geride bıraktı. Yıl boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunlar, 100 bine yakın Başkentli tarafından izlenerek, rekor bir sayıya ulaştı.

Başkent Tiyatroları sezonu kapattı

 Başkent Tiyatrosu geleneksel ve modern tiyatro örneklerini sahneleyerek, birbirinden renkli oyunlarla Başkentlilerin karşısına çıktı.

 

TİYATRO SALONU DOLDU TAŞTI

         Ekim ayının ilk haftası perdelerini açarak "Kim Demiş Karanlık", "Bize Gelen Bizdendir""Vatan İçin", "Tiryakigillerdeyiz""Kitap Kurdu""Eyvah Kümeste Tilki Var" adlı oyunları Ankaralı tiyatro severlerle buluşturan Başkent Tiyatrosu’nu sezon boyunca yaklaşık 100 bin Başkentli izledi.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Başkent Tiyatroları, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilen protokolle, Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri ile Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören 20 bine yakın öğrenciyi de sergilenen oyunlarla buluşturdu.

 

BAŞKENT TİYATROSUNA SAHİP ÇIKIYOR

         Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, bütün oyunlarını kapalı gişe oynadıklarını belirterek, Başkentlilerin tiyatroya gösterdiği ilgiye dikkat çekti.

          Tiyatro sezonu boyunca 4’ü yetişkin, 2’si de çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyunla sanatseverlerin karşısına çıktıklarını söyleyen İkiler, "24 yıl önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde perdelerini açan Başkent Tiyatroları, 2017-2018 tiyatro sezonunu rekor izleyiciyle kapatarak bir ilke daha imza attı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER