Başkan Tuna Akay'daki çalışmaları inceledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent’teki su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla ilk etapta belirlenen 15 noktada ve 32 kilometre uzunluğundaki alt yapı yenileme çalışmalarını yakından takip ediyor. Bayramın 4. günü ilk kazmanın vurulduğu Akay Kavşağı’nda denetimlerde bulunan Başkan Tuna, hem bölgede 24 saat esasına göre çalışan işçilerle bayramlaştı hem de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Tuna Akay'daki çalışmaları inceledi

 Atatürk Bulvarı’nın Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yoğunlaşan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tuna, “Burada ciddi bir çalışma var. Ankara’nın su baskınlarından kurtulması konusunda kararlıyız. Nakış işler gibi ciddi bir ameliyat gerçekleştiriyoruz.  Bu konuda vatandaşlarımızın desteğine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız planlandığı gibi devam ediyor. İnşallah kısa süre içinde bu çalışmaları tamamlayıp önümüzdeki Sonbahar yağışlarından etkilenmemeye gayret ediyoruz” dedi.

Vatandaşlara en az rahatsızlığı verecek şekilde ve trafiğin en rahat olduğu bir dönemde bu çalışmaların gerçekleştirildiğini vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ASKİ’de yaz izinlerinin de kaldırıldığını hatırlattı.

 

“HASSAS BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

         Ekiplerin 7/24 esasına dayalı çalışma yürüteceklerini belirten Başkan Tuna, Süresinden daha kısa zamanda bitirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.  70- 80 yıl önce yapılan hatlar var burada projeleri tamamlanmamış hatlar var. Hangi kottan gittiği bilinmiyor. Burası hassas bir nokta ve bölge; dolayısı ile hassas çalışıyoruz. Süre vermek çok doğru değil. Boş arazi olsaydı süre verilebilirdi. Ama Program dâhilinde inşallah okullar açılmadan tamamlayacağız” diye konuştu. 

 

TRAFİK KISMİ OLARAK KAPATILACAK

           Çalışmalar kapsamında Atatürk Bulvarı üzerinde Meşrutiyet Caddesi kesişme noktası ile Kızılay Milli İrade Meydanı arası tek yönlü (Kızılay yönü) geçici olarak trafiğe kapatılırken, trafik akışı Meşrutiyet Caddesi’nden sağlanıyor. Başkan Tuna, her ihtimale karşı da alternatif güzergâhların belirlendiğinin altını çizdi. “Alternatif güzergâh çalışması yapıldı. Kolay olmayacak tabi ameliyat yapılırken narkoz yiyorsun, bıçak kesiyor. Bir kaç gün kendine gelemiyorsun kimse ameliyat olmak istemez. Keşke ilaçla tedavi olsaydı ama olmadı. Biz bayram tatilinden istifade ederek en az rahatsızlıkla geçirelim bu süreci dedik. Ya hep su baskını yaşayacaktık ya da bu sıkıntıdan kurtulacaktık. Niye ameliyat olur insan daha rahat yaşamak için biz de bu çalışmayı Ankara’mız bu su baskınlarından kurtulsun diye gerçekleştiriyoruz Vatandaşlarımız da bunun farkında. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkes memnun. Bir daha sıkıntı çekmeyelim diyorlar. Bu da bize moral veriyor”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2018, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER