ASKİ'nin yarışmasına katılan çocuklar ödüllerini aldılar

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında düzenlenen “Su İçin Doğal Çözümler” konulu hikaye, masal ve senaryo yarışmasının ödülleri açıklandı.

ASKİ'nin yarışmasına katılan çocuklar ödüllerini aldılar

 Suyun önemini genç nesillere benimseterek, su tüketimi ve tasarrufu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ASKİ’nin, “Su Varsa Hayat Var” sloganıyla düzenlediği hikaye, masal ve senaryo yarışmasının ödül töreni, ASKİ Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

        

AMAÇ SU BİLİNCİNİ YERLEŞTİRMEK

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Genel Müdür Yardımcıları Reyhan Aral ve Mahmut Emirdoğan’ın da yer aldığı ödül törenine çok sayıda öğrenci ve veli de katıldı.

Suyun tüm canlıların yaşamı ve yeryüzü için önemini vurgulayan ASKİ Genel Müdürü Kınacı, “ağaç yaşken eğilir” atasözünü hatırlatarak, çocuklara şu mesajları verdi:

“En değerli varlığımız olan suyun kullanımı, nüfus artışı, sanayinin gelişmesi, tarımda su kullanımının artışına bağlı olarak artıyor. Buna karşılık kirlenme sebebiyle kullanabileceğimiz su miktarı azalıyor. Bu sebeple, suyumuzu tasarruflu bir şekilde kullanmamız ve korumamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin su bilinci ile büyümesi ve geleceği ona göre planlaması gerekiyorBiz de ASKİ Genel Müdürlüğü olarak yavrularımızın bu bilinçle yetişmesi için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız.”

 

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR ÖDÜLE DOYMADI

Hikaye, masal ve senaryo yarışmasında; Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Beyhan birinci, Hayat Koleji Ortaokulu öğrencisi Ahmet Selim Sezer ikinci ve Kızılcahamam Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Emine Özdemir ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye de 3 bin 500 TL para ödülü verilirken, çocukların erken yaşlarda bu tür yarışmalara teşvik edilmeleri gerektiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Kınacı,“seçmek çok kolay olmadı, hepsi ödüle layık çalışmalardı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER