Ankara'nın Kuzey Yıldızı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Başkent’in dokuzuncu rekreasyon alanı “Kuzey Yıldızı”, yarın (11 Haziran – Çarşamba) saat 19.00’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılacağı muhteşem bir törenle açılacak.

Ankara'nın Kuzey Yıldızı

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Başkent’in dokuzuncu rekreasyon alanı “Kuzey Yıldızı”, yarın (11 Haziran – Çarşamba) saat 19.00’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılacağı muhteşem bir törenle açılacak.


Yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyüleyen Kuzey Yıldızı, daha önce duyurulan 12 Haziran tarihinde yapılacak açılışı, Beraat Kandili nedeniyle bir gün öne çekilerek yarın (11 Haziran-Çarşamba) saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

Başkent’in 9. Rekreasyon alanı olarak hizmete girecek olan Kuzey Yıldızı, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip olup, alanın içinde 400 bin metrekarelik kısmı yeşil alan, geri kalan bölge ise sosyal donatılardan oluşuyor. 
 

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “KUZEY YILDIZI’NI BAŞKENTLİLERİN HİZMETİNE SUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in dört bir yanında hizmete açılan 8 adet dev rekreasyon alanının ardından yeni bir rekreasyon alanının daha yapımını tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kuzey Ankara Girişi’nde ‘Kuzey Yıldızı’ adını verdiğimiz yaklaşık 700 bin metrekare büyüklüğünde örnek bir rekreasyon alanını daha Başkentlilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çerçevesinde, Esenboğa Yolu üzerinde inşa edilen rekreasyon alanının yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle şimdiden görenleri büyülediğini kaydeden Başkan Gökçek, “Başkent’in giriş kapısı olan bu bölge kısa süre öncesine kadar sağlıksız ve metruk gecekondulardan oluşan bir yerdi. Bir zamanlar yabancı konukların görmesinden utandığımız bu alan değişen çehresiyle şimdi kentimizin yüz akı örnek bir alan oldu” diye konuştu.  


 

-YEŞİLLE  MAVİNİN BULUŞTUĞU PARK

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Başkent’in Kuzeyi’nin birbirinden modern ve sağlıklı konutları, sosyal donatı alanları, ışık ve fıskiye şovları, çeşitli büyüklükteki göletleri, havuzları ile adeta yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görkemli bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Gökçekyaklaşık 70 bin nüfusun yaşayacağı bölgenin gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzellikte olduğunu söyledi.


 Herkesin imrenerek baktığı muhteşem bir şehir inşa edildiğini bildiren Başkan Gökçek, projeninBüyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortaklığında gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Gökçek, alanda hak sahiplerine verilecek 8100 konutun tamamlandığını, isteyen vatandaşların da konutlarında oturmaya başladığını hatırlattı.  Bölgede toplamda 18 bin konutun inşa edileceği bilgisini veren Başkan Gökçek, devasa rekreasyon alanının dışında ayrıca Türkiye’nin en büyük Külliyesi’nin de yine bu bölgede yapıldığını söyledi.

Başkent’in 9. Rekreasyon alanı olarak hizmete girecek olan Kuzey Yıldızı hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip rekreasyon alanın içinde yaklaşık 400 bin metrekarelik bir kısmın yeşil alan, geri kalan bölgenin ise sosyal donatılardan oluşacağını kaydetti.  


Esenboğa Yolu’nun başlangıcından itibaren 4 geliş 4 gidiş 8 şeritli geniş ve modern yolu ve gecekondulardan arındırılmış güzergahı ile bambaşka bir görünüme kavuşturulduğunun altını çizen Başkan Gökçek,  “Parkın içersinde yapılan voleybol, basketbol sahaları, spor aletleri, koşu parkuru, süs havuzu, çocuk oyun bölümleri, park mobilyaları ve aydınlatmalar tamamlanarak alan muhteşem bir görünüme kavuşturuldu.  Bu devasa Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde yeşilin her tonunun görülebileceği boylu ağaçlar, birbirinden farklı çiçekler, bitkilerle oluşturulan modern ve estetik peyzaj tasarımlarıyla Başkent’in akciğerleri olacak bir projeyi daha hayata geçirmiş olduk” diye konuştu.

 

-BİRBİRİNDEN ÖZEL SOSYAL DONATI ALANLARI

       Rekreasyonları ile suni göl ve göletlerin dışında bilim merkezi ve sosyal donatı alanlarıyla bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:


            “Bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak restoranlar, 5 bin kişilik amfi tiyatro, kafeler, çok sayıda pastane, fast-food ve büfe, fitness center, çeşitli etkinliklere imkân verecek sosyal tesisler, tanıtım ve sergi salonu, düğün ve nikâh salonu, konuk evi ve kabul salonu, yaşlılar, hanımlar ve gençler için aktivite ve kültür merkezleri yapıldı. Okullar, cami ve sağlık ocaklarının da yapımı gerçekleştiriliyor.


           Rekreasyon alanında toplam 817 araçlık otopark bulunuyor.  Böylece buraya gelenler araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. Toplamda 70 adet hizmet binasının bulunduğu alanda, alışveriş ve ticaret merkezleri ile beş yıldızlı oteller de bölgede inşa edilecek.”


 

-HAVUZ VE GÖLETLERDE IŞIK VE FİSKİYE ŞOVU

          Başkan Gökçek, alanda dünyada benzerine az rastlanan  fıskiye şovlar yapılacağını da ifade ederek, “Proje vadisi içinde 23 adet irili ufaklı havuz ve suni göletler yapıldı. Yapılan bu havuz ve göletler içinde 8 ayrı noktada son teknoloji kullanılarak, fıskiye sistemi bulunurken, 1 tanesinde ise ışıklarla renklendirilmiş inanılmaz güzellikte su oyunlarıyla muhteşem bir görüntü elde edeceğiz.


Göletlerin su akışları yapay kaya şelale sistemi ile sağlandı. İnanıyorum ki sadece bu görüntüler için bile birçok kişi buraya gelecek” dedi.

            Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanına sadece bölgede yaşayan vatandaşların değil,  diğer rekreasyon alanlarında olduğu gibi tüm Başkentlilerin gelerek keyif içinde zaman geçireceklerini ifade eden Başkan Gökçek, “2 adet açık hava fitness sahası, birbirinden farklı modern oyuncaklarla donatılmış oyun parkları, yürüyüş yolları, bol yeşili ve doğasıyla 7’den 70’e herkese hitap edecek bir parkı daha Ankaramıza kazandırdık” şeklinde konuştu.  













Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER