Ankara'nın barajları doldu

Ankara'nın barajlarının doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 44'e ulaştı. ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Haziran ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Sadece bu yılın ilk 5 ayında barajlarımıza 325 milyon metreküp su geldi" dedi.

Ankara'nın barajları doldu

 Başkentin su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarındaki su miktarının 700 milyon metreküpe ulaştığını belirten Tahiroğlu, "Hiç yağmur yağmasa bile barajlarımızda Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz var” diye konuştu.

 

-İSTANBUL'UN BÜTÜN BARAJLARININ 2 KATI

Barajların doluluk yüzdesi ile ilgili de bilgi veren Tahiroğlu, “Yüzde 44'lük doluluk oranı, vatandaşlarımızı endişeye sevk etmesin” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Doluluk oranının düşük görünmesinin sebebi, barajlarımızın toplam hacminin çok büyük olmasındandır. Barajlarımızın toplam hacmi 1 milyar 600 milyon metreküpe yakındır. Bu rakam ise İstanbul'un bütün barajlarının toplam kapasitesinin neredeyse 2 katı büyüklüğündedir" dedi.

 

- SUYUMUZ TEMİZ VE İÇİLEBİLİR KALİTEDEDİR

Ankara'nın şebeke suyu kalitesinin çok yüksek olduğunu da belirten Tahiroğlu, şöyle konuştu:

"Suyumuz bol ve içilebilir kalitededir. Şebeke suyumuz Dünya standartlarına uygundur. Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TS 266 İçme Suyu Standardı ve Dünya Sağlık Örgütü sınır değerlerini karşılamaktadır. Suyumuz aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından da denetlenmektedir. Yapılan tüm denetimlerde suyumuz temiz ve içilebilir kalitede çıkmaktadır. Ankaralı vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluktan su içebilirler."

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER